Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (juni), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), Rondvaarten havens (juli en augustus), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (september), Open Monumentendag (september), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2019 (PDF, 181 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen maart 2019

Een selectie uit de activiteiten:

En verder ...

 

Paasmarkt aan zee

Paasmarkt (21 april)

In 2018 wordt voor de 13e keer een Paasmarkt georganiseerd op een unieke locatie: de Boulevard van Vlissingen. Met 150 kramen en zeer uiteenlopende standwerkers biedt de gezellige Paasmarkt voor ieder wat wils. Van sieraden, kleding en boeken tot lederwaren en parfum. En daarna even bijkomen op een terras aan zee!

  

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival (5 mei)

Elk jaar vindt in Vlissingen op 5 mei een groot Bevrijdingsfestival plaats. Op verschillende podia in de binnenstad kunt u van 13.00-24.00 uur genieten van een zeer gevarieerd aanbod van live muziek. Om het festival vlot en veilig te laten verlopen, neemt de gemeente extra maatregelen.

  

Kruiden en specerijen op lepels

Cuisine Machine (7-10 juni)

Begin juni strijkt de Cuisine Machine voor de 5e keer neer in Vlissingen. In de lasloods of de Machinefabriek, dat staat nog open. Tientallen foodtrucks en restaurants uit de buurt presenteren gerechten van heel dichtbij, maar ook uit vele hoeken van de wereld. Ruim 4 dagen lang muziek en lekker eten in de binnenstad van Vlissingen!

  

Interieur auto uit de jaren zestig

Vlissingen Vintage (21-23 juni)

Vlissingen gaat 3 dagen terug in de tijd! Met onder andere een vintagemarkt, oldtimers op het Bellamypark, een danswedstrijd, een vinylmarkt en heel veel rockabilly en rock and roll live muziek in de Vlissingse binnenstad!

  

Festival Onderstroom

Onderstroom (5-7 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

  

Kermis in Vlissingen

Kermis (12-21 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.