Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (juni), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), Rondvaarten havens (juli en augustus), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus, volgende editie in 2020), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (september), Open Monumentendag (september), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2019 (PDF, 167 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen mei 2019

Een selectie uit de activiteiten:

En verder ...

 

Kruiden en specerijen op lepels

Cuisine Machine (7-10 juni)

Begin juni strijkt de Cuisine Machine voor de 5e keer neer in Vlissingen. In en om de Lasloods, een mooie locatie met historie! Tientallen foodtrucks en restaurants uit de buurt presenteren gerechten van heel dichtbij, maar ook uit vele hoeken van de wereld. Ruim 4 dagen lang muziek en lekker eten in de binnenstad van Vlissingen!

  

Interieur auto uit de jaren zestig

Vlissingen Vintage (21-23 juni)

Vlissingen gaat 3 dagen terug in de tijd! Met onder andere een vintagemarkt, oldtimers op het Bellamypark, een danswedstrijd, een vinylmarkt en heel veel rockabilly en rock and roll live muziek in de Vlissingse binnenstad!

  

Festival Onderstroom

Onderstroom (5-7 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

  

Kermis in Vlissingen

Kermis (12-21 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

  

Nachtmarkt Vlissingen

Midzomernachtmarkt (2 augustus)

Een zomermarkt op een unieke locatie, de boulevard van Vlissingen. Bij de kramen vindt u een combinatie van cultuur, folklore en commercie. Dit levert een verrassend aanbod op.
Met voor ieder wat wils, inclusief een uniek uitzicht op zee en verschillende terrassen binnen handbereik.

 

Vissershaven, bron: Gemeentearchief Vlissingen, Collectie Dert 8238

Oude Visserijdagen (16-18 augustus)

Een paar dagen terug in de tijd tijdens dit maritieme evenement rondom de oude Vlissingse vissershaven in het centrum van de stad. In vroeger tijden de plaats waar de kleine viskotters dagelijks afmeerden met verse vis, dat vervolgens op karren de hele stad doorging.