Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei-juni), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus, volgende editie in 2020), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Open Monumentendag (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom/Wonderstad Vlissingen (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2020 (PDF, 111 KB)  (concept). Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen januari 2020

Een selectie uit de activiteiten:

  • 01 januari: Nieuwjaarsduik, Badstrand;
  • 18 januari: FreshPiekes, Poppodium De Piek;
  • 18 januari: Wintertocht, in en om Vlissingen.

Zelf een evenement organiseren

Als u een evenement/activiteit in de openbare ruimte wilt organiseren, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier om evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld een braderie, buurt- of straatfeest, een festival of een (sport)wedstrijd op de weg. De gemeente stelt hierbij een aantal eisen aan de veiligheid van personen en goederen in de openbare ruimte.

Een evenement organiseren

En verder ...

 

Groove to Chill (14 maart)

Een dancefestival met nationale- en internationele DJ's op een unieke locatie in Vlissingen. De gerestaureerde Lasloods van scheepswerf De Schelde is het decor voor vele uren dansplezier in Vlissingen. In 2003 kleinschalig begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot hét techno/house feest van Zeeland!  

 

Paasmarkt (12 april)

In 2020 wordt voor de 14e keer een Paasmarkt georganiseerd op een unieke locatie: de Boulevard van Vlissingen. Met 150 kramen en zeer uiteenlopende standwerkers biedt de gezellige Paasmarkt voor ieder wat wils. Van sieraden, kleding en boeken tot lederwaren en parfum. En daarna even bijkomen op een terras aan zee!

  

Bevrijdingsfestival (5 mei)

Elk jaar vindt in Vlissingen op 5 mei een groot Bevrijdingsfestival plaats. Op verschillende podia in de binnenstad kunt u van 13.00-24.00 uur genieten van een zeer gevarieerd aanbod van live muziek. Om het festival vlot en veilig te laten verlopen, neemt de gemeente extra maatregelen.

  

Cuisine Machine (29 mei-1 juni)

Eind mei strijkt de Cuisine Machine voor de 6e keer neer in Vlissingen. In en om de Lasloods, een mooie locatie met historie! Tientallen foodtrucks en restaurants uit de buurt presenteren gerechten van heel dichtbij, maar ook uit vele hoeken van de wereld. Ruim 4 dagen lang muziek en lekker eten in de binnenstad van Vlissingen!

  

Vlissingen Vintage (19-21 juni)

Vlissingen gaat 3 dagen terug in de tijd! Met onder andere een vintagemarkt, oldtimers op het Bellamypark, een danswedstrijd, een vinylmarkt en heel veel rockabilly en rock and roll live muziek in de Vlissingse binnenstad!

  

Onderstroom (10-12 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

  

Kermis (17-26 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.