Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei-juni), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Open Monumentendag (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom/Wonderstad Vlissingen (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2021 (pdf, 236 KB) (Lees voor)
De COVID-19 maatregelen hebben een grote invloed op het al dan niet door laten gaan van evenementen. Zelfs al vergunde evenementen kunnen door wijzigingen in de COVID-19 maatregelen, alsnog geannuleerd worden. Een vergunning wordt dus altijd onder voorbehoud uitgegeven, waarbij de op het moment van de geplande datum van het evenement geldende COVID-19 maatregelen leidend zijn. De evenementenkalender 2021 wordt indien nodig, in de loop van het jaar geactualiseerd. 

Op de website van Zeeland.com vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Zelf een evenement organiseren

Als u een evenement/activiteit in de openbare ruimte wilt organiseren, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier om evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn. De gemeente stelt hierbij een aantal eisen aan de veiligheid van personen en goederen in de openbare ruimte.
Als u na 1 juli 2020 een evenement wilt organiseren, moet u (opnieuw) een aanvraag indienen. Zie voor meer informatie de pagina Maatregelen bestrijden coronavirus.

En verder ...