Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei-juni), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus, volgende editie in 2020), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Open Monumentendag (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom/Wonderstad Vlissingen (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2020 (pdf, 590 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving. De Evenementenkalender wordt met regelmaat aangepast vanwege de evenementen die toegestaan worden, nadat ze (opnieuw) getoetst zijn aan de corona maatregelen.
Als u regelmatig de Evenementenkalender raadpleegt, blijft u op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Afgelaste evenementen door corona maatregelen

De in maart 2020 aangekondigde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, betreffen ook bijeenkomsten en evenementen. Tot nader bericht zijn alle evenementen afgelast.

Zelf een evenement organiseren

Als u een evenement/activiteit in de openbare ruimte wilt organiseren, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier om evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn. De gemeente stelt hierbij een aantal eisen aan de veiligheid van personen en goederen in de openbare ruimte.
Als u na 1 juli 2020 een evenement wilt organiseren, moet u (opnieuw) een aanvraag indienen. Zie voor meer informatie de pagina Corona maatregelen voor evenementen.

En verder ...