Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad

Bevrijdingsfestival 5 mei 2018

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (september), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2018 (PDF, 161 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen mei 2018

Een selectie uit de evenementen in mei:

En verder ...

Weekend van de AmateurKunst

Weekend van de Amateur Kunst (2 juni)

Tijdens het Weekend van de Amateurkunst (WAK) krijgen amateurs en verenigingen de kans zich te laten zien. Een weekend lang muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater en andere kunstvormen in de binnenstad van Vlissingen. Een cultureel en kleurrijk evenement in hartje Vlissingen!

  

Festival Onderstroom

Onderstroom (5-7 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

  

Kermis

Kermis (13-22 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

  

Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen 2018 (15 augustus)

Een spectaculair evenement op de boulevards en stranden van Vlissingen. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook deze 11e editie belooft weer een speciale happening te worden! In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement. De laatste editie trok 80.000 bezoekers naar Vlissingen.