Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus), Film By The Sea (september), Open Monumentendag (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom/Wonderstad Vlissingen (december).
Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen die vergunningplichtig zijn en deze ook hebben ontvangen, vindt u in de Evenementenkalender 2023 (pdf, 161 KB) (Lees voor).
Er is weer veel te beleven in Vlissingen voor jong en wat ouder! Let op: gedurende het jaar kan de kalender wijzigen, kijk daarom regelmatig op deze webpagina. Ook in de Uitagenda van In Vlissingen vindt u leuke tips over evenementen in Vlissingen. 

Zelf een evenement organiseren

Als u een evenement/activiteit in de openbare ruimte wilt organiseren, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier om evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn. De gemeente stelt hierbij een aantal eisen aan de veiligheid van personen en goederen in de openbare ruimte.

En verder ...

Alle evenementen in Vlissingen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken! Laat u eens verrassen op een unieke locatie, Vlissingen stad aan zee. Wat denkt u bijvoorbeeld van:

 

Festival aan Zee (27 mei)

Op zaterdag 28 mei staat het Badstrand en Boulevard Evertsen in Vlissingen in het teken van het muziekspektakel Festival aan Zee. Op deze dag van zon, zee, strand en muziek treden er op 3 podia zo'n 30 artiesten op. Zoals Kraantje Pappie, Kris Kross Amsterdam en Biggie.

Boulevard Experience (9-11 juni)

De Boulevard Experience biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Met straattheater, foodtrucks en een boerenmarkt met producten uit de provincie. Zon, zee, eten, rondstruinen en gezellig samenzijn op een van de mooiste locaties van Nederland!

  

Onderstroom (7-9 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

Kermis (14-23 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

  

Midzomernachtmarkt (4 augustus)

Een zomermarkt op een unieke locatie, de boulevard van Vlissingen! Bij de kramen vindt u een combinatie van cultuur, folklore en commercie. Dit levert een verrassend aanbod op.
Met voor ieder wat wils, inclusief een uniek uitzicht op zee en verschillende terrassen binnen handbereik.

  

Rescue Zeeland (9 augustus)

Een spectaculair evenement op de boulevards en stranden van Vlissingen. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook deze editie belooft weer een speciale happening te worden! In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement. De laatste editie trok 80.000 bezoekers naar Vlissingen.


Zomaar een kleine greep uit wat Vlissingen u te bieden heeft aan evenementen. Kom eens langs, dan ervaart u het zelf!