Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad

Attractie 'De Breakdance'

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), Rondvaarten havens (juli en augustus), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (september), Open Monumentendag (september), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2018 (PDF, 161 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen juli 2018

Een selectie uit de evenementen in juli:

En verder ...

 

Kermis

Kermis (13-22 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

  

Nachtmarkt Vlissingen

Midzomernachtmarkt (3 augustus)

Een zomermarkt op een unieke locatie, de boulevard van Vlissingen. Bij de kramen vindt u een combinatie van cultuur, folklore en commercie. Dit levert een verrassend aanbod op.
Met voor ieder wat wils, inclusief een uniek uitzicht op zee en verschillende terrassen binnen handbereik.

  

Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen 2018 (15 augustus)

Een spectaculair evenement op de boulevards en stranden van Vlissingen. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook deze 11e editie belooft weer een speciale happening te worden! In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement. De laatste editie trok 80.000 bezoekers naar Vlissingen.

 

Vissershaven, bron: Gemeentearchief Vlissingen, Collectie Dert 8238

Oude Visserijdagen (24-26 augustus)

Een paar dagen terug in de tijd tijdens dit maritieme evenement rondom de oude Vlissingse vissershaven in het centrum van de stad. In vroeger tijden de plaats waar de kleine viskotters dagelijks afmeerden met verse vis, dat vervolgens op karren de hele stad doorging.