Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (juni), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus, volgende editie in 2020), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Open Monumentendag (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom/Wonderstad Vlissingen (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2019 (PDF, 167 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen september 2019

Een selectie uit de activiteiten:

Zelf een evenement organiseren

Als u een evenement/activiteit in de openbare ruimte wilt organiseren, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier om evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld een braderie, buurt- of straatfeest, een festival of een (sport)wedstrijd op de weg. De gemeente stelt hierbij een aantal eisen aan de veiligheid van personen en goederen in de openbare ruimte.

Een evenement organiseren

En verder ...

 

Film by the Sea (13-22 september)

Een bijzonder film- en literatuurfestival. Maar Film by the Sea is meer. Naast de talloze premières is er ook ruime aandacht voor de wat minder bekende films. Unieke films uit alle delen van de wereld, een breed educatieprogramma, cursussen, workshops en verschillende talkshows. Jaarlijks verwelkomt het festival acteurs en filmmakers uit binnen- en buitenland.

 

Standcross

Strandcross (20 oktober)

Op het Badstrand van Vlissingen speelt zich elk jaar een waar motorsportspektakel af. Crossers van verschillende klassen rijden rondes over het parcours, dat elk jaar speciaal wordt aangelegd voor dit evenement. Vanaf de boulevard hebben toeschouwers een prachtig zicht!

 

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht (16 en 23 november)

Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in de Koopmanshaven in Vlissingen. Een week later meert de stoomboot op 23 november aan op de Loskade in Oost-Souburg. Sinterklaas en zijn Pieten worden op beide dagen welkom geheten door burgemeester Van den Tillaar.

 

Vlissingen Wonderstad

Vlissingen Wonderstad (12-29 december)

In de periode na Sinterklaas tot en met Oud & Nieuw, vinden er in de sfeervolle Warme Wintertent op het Bellamypark in Vlissingen allerlei leuke activiteiten plaats. Muziek, een film of een voorstelling; het komt allemaal aan bod in een feestelijk programma voor jong en oud!