Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad

Strandcross Vlissingen


Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), Rondvaarten havens (juli en augustus), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (september), Open Monumentendag (september), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2018 (PDF, 159 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen september 2018

Een selectie uit de evenementen:

En verder ...

 

Film by the Sea 2018

Film by the Sea (7-16 september)

Een bijzonder film- en literatuurfestival. Maar Film by the Sea is meer. Naast de talloze premières is er ook aandacht voor 'de kwetsbare cinema'. Met unieke films uit alle delen van de wereld, een breed educatieprogramma, cursussen, workshops en verschillende talkshows. Jaarlijks verwelkomt het festival acteurs en filmmakers uit binnen- en buitenland.

 

Standcross

Strandcross (30 september)

Op het Badstrand van Vlissingen speelt zich elk jaar een waar motorsportspektakel af. Crossers van verschillende klassen rijden rondes over het parcours, dat elk jaar speciaal wordt aangelegd voor dit evenement. Vanaf de boulevard hebben toeschouwers een prachtig zicht!

 

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht (17 en 24 november)

Sinterklaas komt op zaterdag 17 november aan in Oost-Souburg (Loskade). Een week later meert de stoomboot op 24 november aan in de Koopmanshaven in Vlissingen. Sinterklaas en zijn Pieten worden op beide dagen welkom geheten door burgemeester Bas van den Tillaar.

 

Wonderstroom Vlissingen

Wonderstroom (14-16 december)

Een spectaculair festival dat in 2018 voor de 5e keer plaatsvindt. Wonderstroom is de kleinere wintereditie van het succesvolle 'Onderstroom', het muziek en theaterfestival in de zomer. Door de hele binnenstad vindt u tijdens het festival bijzondere lichtobjecten en projecties.