Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Vlissingen evenementenstad

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (juli), Vlissingen Zingt (augustus), Sail de Ruyter/Vlissingen Maritiem (om het jaar in augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt. Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2017 (PDF, 483 KB) .

Uitagenda

De Uitagenda biedt u de meest actuele en uitgebreide uitgaansinformatie, evenemententips en leuke uitjes in en rondom Vlissingen. Voor jong en oud(er). Op basis van de Uitagenda wordt elke maand een Evenementenkalender (PDF, 168 KB)  samengesteld, die u ook automatisch kunt ontvangen. U kunt zich aanmelden voor ontvangst van de evenementenkalender per e-mail of via de post.    

Een selectie uit de evenementen in april 2017

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival (5 mei)

Elk jaar vindt in Vlissingen op 5 mei een groot Bevrijdingsfestival plaats. Op verschillende podia in de binnenstad kunt u genieten van live muziek. Om het festival vlot en veilig te laten verlopen, neemt de gemeente extra maatregelen.

Colours by the Sea

Colours by the Sea (3 juni)

Een uniek en kleurrijk wandel- en hardloopevenement door de straten en over de boulevard van Vlissingen, met een feestelijke ontvangst op het Bellamypark. Met als afsluiting een spectaculaire  confettie-kleurenexplosie en een spetterend feest. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud(er)! 

Festival Onderstroom

Onderstroom (6-9 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

Kermis

Kermis (14-23 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot botsauto en van suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

 

Fotoalbum evenementen

|