Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Vlissingen evenementenstad

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (juli, volgende editie in 2018), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt. Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2017 (PDF, 483 KB) .
Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen augustus 2017

Een selectie uit de evenementen in augustus:

  • 4 augustus: MidZomernachtmarkt, van 20.00-1.00 uur op de boulevard;
  • 5 augustus: Vlissingen Zingt, van 19.00-24.00 uur op het Bellamypark;
  • 6, 20 en 27 augustus: Markt, van 10.00-18.00 uur op het Bellamypark;
  • 12 augustus: Ringrijden, van 8.00-18.00 uur in Ritthem;
  • 13 augustus: Zomermarkt, van 12.00-20.00 uur op de boulevard;
  • 25 en 26 augustus: Concours Hippique, van 9.00-22.00 uur bij Manege Scheldestad;
  • 30 augustus: Zwemtocht Zoutelande-Vlissingen, van 18.00-20.30 uur op het Badstrand.

En verder ...

Film by the Sea 2017

Film by the Sea (8-17 september)

Een bijzonder film- en literatuurfestival. Maar Film by the Sea is meer. Naast de talloze premières is er ook aandacht voor 'de kwetsbare cinema'. Met unieke films uit alle delen van de wereld, een breed educatieprogramma, cursussen, workshops en verschillende talkshows. Jaarlijks verwelkomt het festival acteurs en filmmakers uit binnen- en buitenland.

Standcross

Strandcross (29 oktober)

Op het Badstrand van Vlissingen speelt zich elk jaar een waar motorsportspektakel af. Crossers van verschillende klassen rijden rondes over het parcours dat speciaal is aangelegd voor dit evenement. Vanaf de boulevard hebben toeschouwers een prachtig zicht op de strijdende crossers in het mulle zand.

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht (18 en 25 november)

Sinterklaas komt samen met zijn pieten op zaterdag 18 november 2017 aan in Vlissingen (bij de Koopmanshaven). Een week later meert de stoomboot op 25 november aan in Oost-Souburg (bij de Loskade). De Sint en pieten worden ontvangen door de burgemeester van Vlissingen en maken een rit te paard.

Wonderstroom Vlissingen

Wonderstroom (15-17 december)

Een jong festival dat in 2017 voor de 4e keer plaatsvindt. Wonderstroom is de kleinere wintereditie van het succesvolle 'Onderstroom', het muziek en theaterfestival in de zomer. Door de hele binnenstad vindt u tijdens het festival bijzondere lichtobjecten en projecties.

 

Fotoalbum evenementen

|