Teamleider Financiën & Control

Werkuren: 
Sluitingsdatum: zondag 28 juli 2024
Opleidingsniveau: WO

Solliciteer direct

Het team Financiën & Control is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering en Dienstverlening en houdt zich bezig met vraagstukken binnen deze taakvelden. Het team bestaat uit circa 30 medewerkers, variërend van medewerkers financiële administratie, functioneel beheerders tot beleidsmedewerkers planning en control en financieel adviseurs. Een deel van de medewerkers is tijdelijk. Voor de inhoudelijke aansturing worden 3 coördinatoren geworven waarvan 1 tijdelijk.

Wat ga je doen
Als teamleider ben je het professionele aanspreekpunt, een klankbord en coach voor medewerkers, collega-teamleiders, directie en externe partijen. Jij zet mensen in op hun kwaliteiten op een manier die bij hen past. Daarbij geef je hen de ruimte om inzichten en initiatieven te realiseren. Je maakt resultaatgerichte afspraken op team- en individueel niveau. Daarin ben je concreet, zakelijk en gericht op ontwikkeling. Met jouw praktische, verbindende en creatieve aanpak weet jij voor elk probleem een oplossing te bedenken en zorg je dat resultaten samen worden behaald.

Je bent sparringpartner voor de directie en het bestuur. Jij weet de uitgangspunten en doelen van de organisatie en de directie Bedrijfsvoering & Dienstverlening te vertalen naar haalbare en concrete doelstellingen voor het team. Je signaleert ontwikkelingen door zowel binnen als buiten de organisatie te kijken. Je geeft aan waar kansen liggen en vertaalt dat naar de werksituatie.

Samen met het team geef je uitvoering aan de Planning & Control-producten en ondersteun je de financiële sturing van de gemeente. Je signaleert verbeterkansen in de processen en systemen van Financiën en Control. Hierbij focus je op de digitale architectuur, verdere digitalisering van de administratieve processen en de up-to-date- informatievoorziening.

Met jouw coachend en motiverend leiderschap zorg je voor een optimale werksfeer waarbij pro-activiteit en inzet worden gewaardeerd. Je faciliteert een goede verbinding tussen collega’s zodat medewerkers trots zijn om deel uit te maken van het team. Teamsuccessen vier je en deel je ook met de directie en collega-teamleiders.

Dit neem je mee

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding of aantoonbaar werk- en denkniveau;
  • Je hebt ruime ervaring in het leidinggeven aan een team van financiële professionals bij een gemeentelijke overheid en de daarbij horende politiek-bestuurlijke processen en gevoeligheden;
  • Je hebt kennis van de taakvelden zoals die door het cluster Financiën en Control worden uitgevoerd en vindt klantgerichtheid en dienstverlening belangrijk;
  • Je bent zichtbaar in de organisatie, toegankelijk, benaderbaar en klantgericht;
  • Je bent in staat om de kernwaarden klantgerichtheid, samenwerken, transparantie en vakmanschap uit- en over te dragen.

Dit bieden wij

  • Een dienstverband van 1 fte, dit is 36 uur per week.
  • Een salaris van maximaal € 6.777 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 12, salaristabel per 1 januari 2024).
  • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets.
  • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit. Voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
  • Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. We werken bij de gemeente hybride, dat betekent een deel van de tijd thuis en een deel op kantoor.

Solliciteer
Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer voor maandag 29 juli 2024 via de solliciteren button.

Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Carla Davidse, directeur bedrijfsvoering en dienstverlening (telefoonnummer 0118-487564) . Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mirjam Hendrikse, HR adviseur (telefoonnummer 0118-487254).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Planning
Gesprekken met een selectie- en adviescommissie worden in overleg met de kandidaat ingepland.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct