Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wendy Slager, HZ

Op 7 oktober 2013 vertrok studente Vitaliteitsmanagement & Toerisme Wendy Slager, voor 5 maanden naar Singapore. "Ik heb 5 maanden gestudeerd aan de Nanyang Polytechnic in Singapore. Het was een geweldige en onvergetelijke ervaring. Gedurende deze periode heb ik vrienden gemaakt over de hele wereld, mezelf ontwikkeld en meer van de wereld gezien. Maar ik heb vooral veel beleefd!"

Indrukken

Wendy is tijdens haar studie in Singapore ook in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam geweest. "Cambodja heeft de meeste indruk gemaakt omdat de mensen zo arm, maar toch gelukkig zijn met wat ze hebben. Ook in Thailand heb ik onvergetelijk dingen gedaan. Ik heb bijvoorbeeld geknuffeld met tijgers!"

Verschillen

De studente heeft aan haar verblijf in het buitenland contact overgehouden met studenten uit onder andere Korea, Japan en Duitsland. "Tijdens mijn minor heb ik de verschillen tussen Europa en Azië duidelijk gemerkt. Natuurlijk merk je dat aan het eten wat in Azië voornamelijk bestaat uit noodles en rijst, maar je merkt het ook in de omgang tussen mensen. Singapore is echter erg aan het verwesteren, daardoor was er (gelukkig) westers voedsel te verkrijgen. In de school zelf zit een MacDonalds en een Subway, dus daar heb ik regelmatig een bezoekje aan gebracht."

Gastvrijheid

"De inwoners van Singapore zijn heel vriendelijk en gastvrij. Ik ben bijvoorbeeld uitgenodigd door een Singaporese vriendin om samen het Chinese Nieuwjaar te vieren." 
Wendy merkte goed dat de studenten in Singapore een heel andere mentaliteit hebben dan de Nederlandse studenten. "Een dutje in de bibliotheek of klas is niet vreemd. In het begin moest ik erg wennen aan deze gewoonten, maar daar raak je snel genoeg aangewend."

Ontspanning

Naast het studeren was er voldoende tijd om te ontspannen. "De school had uitgebreide sportfaciliteiten, dus ik ging wekelijks naar het zwembad en de sportschool. Mijn periode in Azië was een geweldige tijd met veel onvergetelijke ervaringen. Als je de mogelijkheid krijgt om naar het buitenland te gaan, moet je deze zeker aangrijpen!"