Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Maria de Visser, HZ

Voor Maria de Visser is de opleiding Human Resource Management (HRM) van de HZ dé perfecte combinatie van het sociale en economische vlak. "Ik wilde na de HAVO graag economie gaan studeren en dit combineren met mijn interesse in mensen. Je begeleidt medewerkers bij instroom, doorstroom en uitstroom. Je durft te bemiddelen bij problemen tussen managers en medewerkers. Daarnaast zorg je ervoor dat mensen op de juiste plek zitten, zonder de doelstellingen van de organisatie uit het oog te verliezen."

Zelfstandig

"Een goede HRM-er is vooral heel goed in luisteren. Ik heb tijdens de opleiding 3 stages gelopen bij verschillende organisaties. Hier heb ik veel van geleerd, je wordt er heel zelfstandig van. Zo mocht ik tijdens mijn laatste stage andere stagiaires begeleiden. Dit was echt een mooie kans voor mij."

Zuid-Korea

"Dit jaar heb ik mijn minor van een half jaar in Zuid-Korea gevolgd. Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat ik graag een andere cultuur wilde leren kennen. Azië is bovendien een grote economie in opkomst en daardoor heel interessant. Ik heb 5 vakken gevolgd aan de Dongguk University in Seoul. Ik koos onder meer voor 'Principles of Marketing' en 'Social Changes'. In dit laatste vak stonden de economische, culturele en politieke verschillen binnen East Asia centraal. Ik woonde op de campus en heb veel nieuwe vrienden gemaakt."

Tip

"Ik kan het echt iedereen aanraden om in het buitenland te studeren! Deze ervaring is heel goed op je CV. Grote bedrijven die HRM-professionals zoeken, vinden het belangrijk dat je goede stages hebt gelopen en buitenlandse ervaring hebt opgedaan tijdens je studie. Daarnaast hechten bedrijven er belang aan dat je naast je studie nevenactiviteiten verricht. Mijn tip: je kan je hier echt mee onderscheiden!"

Toekomst

Voor Maria is haar toekomst helder. "Ik wil graag doorgroeien naar de functie van HR-manager. Bij een groot internationaal bedrijf, het liefst een bedrijf dat handelsbetrekkingen heeft tussen Nederland en Azië. Of in Nederland, of aan de andere kant van de wereld." 
Bedrijven moeten nog wel even geduld hebben voordat ze ambitieuze Maria kunnen aannemen: ze heeft een beursaanvraag gedaan voor een Masteropleiding in Azië!