Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Ben Vervoort, HZ

Begin 2014 heeft Ben Vervoort zijn bachelor-getuigschrift behaald van de opleiding Verpleegkunde-Verloskunde. Zelf noemt hij dit bijzonder en uniek. "Het gebeurt niet zo vaak dat een jongen afstudeert aan deze opleiding. Natuurlijk zijn er vooroordelen, maar dat heeft mij nooit tegengehouden om de opleiding te volgen. Ik werd ook vrij snel opgenomen in de groep."

Interesse

Ben was al vroeg in de ban van het beroep. "Tijdens mijn jeugd trok het vak van verpleegkundige mij al aan. Ik merkte echter in mijn pubertijd dat het mij ook interessant leek om begeleiding te bieden tijdens een zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Na het behalen van mijn HAVO heb ik me georiënteerd op welke opleiding ik wilde gaan doen, Verpleegkunde of Verloskunde. Toen ik erachter kwam dat ik het gecombineerde traject Verpleegkunde-Verloskunde kon volgen bij de HZ, was de keuze snel gemaakt."

Ervaring opdoen

Tijdens zijn stage als verpleegkundige bij een afdeling Acute opname, kwam Ben in aanraking met het werkveld. "Daar leer je echt wat het vak inhoudt. Patiënten die op deze afdeling terechtkomen, zijn afkomstig van de eerste hulp en moet je meteen de hulp bieden die ze nodig hebben. Zo wordt er een behandelbeleid opgesteld en een indicatie gegeven van hoe lang de tijd is, dat ze in het ziekenhuis moeten verblijven."