Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Bij het Maritiem en Logistiek College de Ruyter kun je terecht voor Maritieme, Visserij- en Logistieke opleidingen.  

Maritieme opleidingen

Wie aanmonstert in Vlissingen heeft letterlijk een zee aan mogelijkheden. Welke opleiding je ook doet, na je studie kun je alle kanten uit. Kustvaart, kleine schepen of grote vaart. Varen, aan wal blijven of verder studeren. In de baggersector, de koopvaardij, offshore of op een cruiseschip aan de slag. De machinekamer of de brug op. Maritiem en Logistiek College de Ruyter kent alle opties en biedt alle opleidingen.  

Visserijopleidingen

De visserij is een bijzondere, mooie wereld. Zo'n vissersschip is eigenlijk het best te vergelijken met een drijvend bedrijf. Het spreekt voor zich dat daar heel wat te doen is. Aan boord ben jij de stuurman of werktuigkundige of sta je als schipper aan het roer. Door met de hele bemanning goed samen te werken, is er voor de vissen geen ontkomen meer aan.

Logistieke opleidingen

Wil je wat te vertellen hebben? Weet je precies hoe het moet? Ben je een regelneef en stroop je graag je mouwen op? Heb je een broertje dood aan regelmaat en van 9 tot 5 je tijd uitzitten op een duf kantoor? Zin in een salaris dat er niet om liegt en flinke doorgroeimogelijkheden? Dan is een opleiding tot manager in de logistieke sector echt iets voor jou!
Al eeuwen lang wordt in ons land een goeie boterham verdiend met de doorvoer van goederen. En die boterham wordt steeds dikker; het goederenvervoer neemt nog steeds flink toe. Tijdens je opleiding leer je alles over die dynamische wereld van de logistiek. Na je opleiding kun je zo aan de slag als spin in het web van bijvoorbeeld expeditie-, haven- en transportbedrijven, rederijen en overheidsinstellingen.