Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Scalda

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (MBO en volwasseneneducatie. Scalda staat voor toegankelijk en veelzijdig onderwijs. De school streeft ernaar om de talenten van studenten zo goed mogelijk te ontwikkelen en te benutten. Dat die talenten zeer divers zijn, blijkt wel uit de diversiteit onder de studenten.
Bij Scalda studeren en werken mensen met uiteenlopende achtergronden, competenties, leeftijden, doelstellingen en interesses. Scalda staat in de MBO keuzegids 2014 in de Top 10 van beste MBO-instellingen in Nederland. De opleiding Laboratoriumtechniek gelden als de beste van het land.

Betrokkenheid

Scalda staat voor betrokkenheid bij de student en gerichte aandacht voor zijn of haar ontplooiing en ontwikkeling. Onderzoek toont aan dat mensen zich thuis voelen bij de school. Een goede sfeer en respect voor elkaar vinden we erg belangrijk. Leren doe je nu eenmaal het beste in een veilige en plezierige leeromgeving. Vandaar dat het onderwijs op een kleinschalige manier is georganiseerd en gehuisvest.

In Vlissingen

In Vlissingen heeft de onderwijsinstelling 2 locaties.

  1. Aan de Edisonweg is het College voor Techniek en Design gevestigd voor technische en ICT-opleidingen;
  2. Aan de Boulevard Bankert vind je het Maritiem en Logistiek College De Ruyter voor Maritieme, Visserij- en Logistieke opleidingen.