Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Havens en maritiem

Binnenhaven Vlissingen
Binnenhaven

De 'natte terreinen' zijn te vinden rond de zeehavens van Vlissingen-Oost (Sloegebied), de Buitenhaven en rond de Binnenhavens. De eerste 2 zijn in handen van Zeeland Seaports. Vlissingen-Oost vormt de thuishaven van industrie en havengebonden bedrijvigheid.
De Buitenhaven is de vestigingslocatie van een aantal havengerelateerde bedrijven. Hiervoor is door Zeeland Seaports, Provincie Zeeland en Gemeente Vlissingen een ontwikkelingsvisie met uitvoeringsplan gemaakt. Voor de realisering van de plannen is een rijkssubsidie van bijna € 5 miljoen ontvangen.

Binnenhavens

In de Eerste en in de Tweede Binnenhaven (onderdeel van het project 'Stadshavens'), zullen de komende jaren de nodige veranderingen plaatsvinden. Rondom de Eerste Binnenhaven zal de watergebonden bedrijvigheid (onder meer in relatie tot de visserij) verder worden uitgebouwd. In het gebied rondom de Tweede Binnenhaven ontstaat er ruimte voor verschillende watersportbedrijven.

Maritieme identiteit

Vlissingen is een maritieme stad (PDF, 2.532 KB)  in hart en nieren. Zo behoort Vlissingen tot het 3e havengebied van Nederland en tot de 2e loodsenregio. Ook zijn in de gemeente de 3e vismijn van Nederland en befaamde scheepsbouwers als Amels en Damen Schelde Naval Shipbuilding gevestigd.

Op de maritieme pagina vindt u meer informatie over de maritieme identiteit van Vlissingen.

Informatie

  • Voor informatie over vestigen in het beheergebied van de zeehavens van Vlissingen-Oost en de Buitenhaven, neemt u contact op met de NV Zeeland Seaports, telefoon (0115) 64 74 00;
  • Bij de gemeente Vlissingen kunt u contact opnemen met de heer A.P. Bos, telefoon (0118) 48 72 40, e-mail: abo@vlissingen.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Zeeland Seaports en Zeeland Port Promotion Council.

|