Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Corona maatregelen voor horeca ondernemers

Nieuwe activiteiten

Als de horeca-ondernemer nieuwe activiteiten wil toevoegen die niet onder de exploitatie- en/of drank- en horecavergunning vallen, dan vraagt de gemeente eerst contact met hen te zoeken. Zo wordt samen goed gekeken of de nieuwe activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de activiteit bij de eigen bedrijfsvoering blijft.
De gemeente voert dagelijks gesprekken met ondernemers waarin men met elkaar creatief meedenkt en op zoek gaat naar oplossingen.

Uitbreiding terrasruimte per maandag 1 juni 2020 (12.00 uur)

Vanaf 12.00 uur op maandag 1 juni heeft de Vlissingse horeca de kans om een groter terras uit te baten. Met het versoepelen van de maatregelen rondom het Corona-virus, kunnen toeristen en andere gasten dan weer gebruik maken van de horeca in Vlissingen.
Met de 1,5 meter in het achterhoofd kunnen ondernemers minder gasten ontvangen op hun terras. De gemeente Vlissingen wil de horeca dan ook graag de mogelijkheid bieden om hun terras uit te breiden.

Terrasruimte

De gemeente verruimt in deze lastige periode voor ondernemers het bestaande terrassenbeleid. Er zijn nu extra mogelijkheden van toepassing op de extra terrasruimte.

 • Er is een overkapping mogelijk (zodat gasten droog kunnen zitten);
 • Afscheiding van terrassen mag met mobiele schermen, plantenbakken of met bijvoorbeeld tape of een doek;
 • Een tappunt of uitgiftepunt is mogelijk op een tijdelijke terras;
 • De periode voor extra terrasruimte loopt tot 1 november 2020.

De basisvoorwaarden voor de huidige terrassen blijven gelden. De voorwaarden voor de extra terrasruimte is als bijlage aan deze pagina toegevoegd.

Precario

Het tarief voor precario voor de terrassen wordt vanaf 1 juni 2020 voor de helft in rekening gebracht.

Leges

Voor de vergunning worden leges in rekening gebracht. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 juni 2020 besloten om hiervoor het tarief te rekenen conform artikel 3.1.1.2 van de Legesverordening 2020. Dit is een tarief van € 36,45.

Proces

U kunt via het als download bijgevoegde formulier een aanvraag voor een tijdelijke uitbreiding van uw terras indienen bij de gemeente. Lukt dit niet, neem dan contact op met horeca@vlissingen.nl. Wij komen binnen 7 dagen met een 1e reactie op uw aanvraag.

 • Het is de bedoeling dat de huidige vergunningen worden uitgebreid met het extra terras. Dit is onder meer nodig om uw rechten als ondernemer op dat terras te beschermen;
 • Als uw aanvraag voldoet aan de spelregels kunt u aan de slag, nadat met u contact is geweest. De administratieve afhandeling volgt dan later.

Uitvoering

 • De praktische zaken zoals het uitzetten van de meters van het terras gebeurt op de normale wijze. Zoals u van ons gewend bent;
 • In het overleg met de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Vlissingen bespreken we de voortgang van de terrasuitbreidingen in de binnenstad.

We vertrouwen op een goede samenwerking. De ondernemers en de gemeente doen hun best, zodat er op maandag 1 juni 2020 vanaf 12.00 uur aantrekkelijk ingerichte terrassen staan in de binnenstad van Vlissingen!

Contact

Heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met de gemeente Vlissingen.

 • In de ochtend: mevrouw K. van Sabben, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 48 72 73;
 • In de middag: mevrouw M. Priem, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 48 75 24;
 • U kunt ook mailen naar horeca@vlissingen.nl.

Downloads

Het bestand in de downloadtabel is weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
2020-05-20,_Voorwaarden_tijdelijke_terras  Download
2020-05-20,_Aanvraagformulier_tijdelijk_terras  Download