Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Activiteiten

Workshop 'Online vindbaarheid en zichtbaarheid in Google' begin 2020

Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee organiseert begin 2020 de training 'Online vindbaarheid' voor winkeliers/ondernemers. Het doel is dat de ondernemers uit Vlissingen zich ook online kunnen profileren, om zo meer bezoekers naar hun winkel te genereren. Dit draagt ook bij aan de vindbaarheid van de hele binnenstad van Vlissingen.

Stadsplattegrond 2020

In samenwerking met de gemeente Vlissingen en Stichting Moerman Promotie Vlissingen, gaat de Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee een stadsplattegrond ontwikkelen voor 2020. Met een overzicht van de evenementen in Vlissingen, dagattracties en koopzondagen.

Inpakactie 'Stap in de stad'

Een verrassende inpakactie door alle VOC ondernemers van de Vlissingse binnenstad. Deze actie start op 27 november 2019 en vindt plaats in het voormalige pand van de OP=OP Voordeelshop aan de Lange Zelke 22. Leerlingen van het Scheldemond College realiseerden meters inpakpapier, pakten de cadeaus in en verzorgden de styling van de etalage.

Doe mee!

U kunt meedoen met deze ludieke actie en kans maken op één van de ingepakte cadeaus. Het aanmeldformulier kunt u tijdens openingstijden ophalen en inleveren bij Steketee Mode. Op 4 januari 2020 worden de cadeaus uitgereikt tijdens een speciaal event in het kantoor van de VOC aan de Lange Zelke.

Interviews met ondernemers, inwoners en toeristen

Ter introductie van de Stichting Binnenstad aan Zee hebben leden van de werkgroep Communicatie interviews afgenomen met ondernemers, inwoners en toeristen. In de interviews vragen zij de betrokkenen wat Vlissingen voor hen betekent. Nieuwsgierig? Lees de interviews via de Facebook pagina Hart van Vlissingen (soms moet u even wat naar beneden 'scrollen').

Toolkit

Eén van de acties van de Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee is betrokkenen, ondernemers en organisatoren voorzien van een toolkit. Deze omvat onder andere informatie over de stichting en het logo Vlissingen Binnenstad aan Zee. Het doel van deze toolkit is eenheid creëren in de uitingen rondom activiteiten in de binnenstad en bijdragen aan de herkenbaarheid van de stichting. Ter introductie zijn er interviews afgenomen met (winkelend)publiek in de Vlissingse binnenstad. Deze interviews kunt u teruglezen op de Facebookpagina van Hart van Vlissingen.

Kunstroute tijdens festival Onderstroom 2019

In het weekend van 5, 6 en 7 juli stond de binnenstad van Vlissingen in het teken van cultuur, vermaak en gezelligheid. In en om het Bellamypark konden liefhebbers van theater en muziek genieten van diverse acts tijdens Festival Onderstroom.
Zondag 7 juli was het koopzondag in de binnenstad, waarbij het winkelend publiek werd getrakteerd op een kunstroute langs diverse winkeletalages. Een breed scala aan Zeeuwse kunstenaars liet van zich horen. De kunstroute werd georganiseerd in samenwerking met Pakje Kunst Zeeland.

Werkgroep 'Openbare ruimte'

Een privé initiatief waarbij mensen zwerfvuil op in en om Vlissingen opruimen. Eén van de huidige initiatieven betreft de opruimacties langs de kustlijn in Vlissingen. Dit is een samenwerking tussen Doe Mee Verlos de Zee, het Green Office van de HZ University of Applied Sciences en de gemeente. Regelmatig ruimen vrijwilligers op langs de kustlijn, de Binnenhaven en Het Kanaal tussen Vlissingen en Middelburg. Het initiatief breidt zich steeds verder uit. Bij de vaste kern van vrijwilligers van Doe Mee Verlos de Zee en studenten van de HZ voegen zich ook studenten van het University College Roosevelt, medewerkers van de HZ en gemeente en actieve burgers. Niet alleen grote stukken vuil worden opgeruimd, ook kleine stukjes visnet en honderden sigarettenpeuken gaan de jutzakken in.
Is u een plaats opgevallen met veel zwerfvuil? Of heeft u zelf de behoefte om hier actie op te nemen? Neem contact op via e-mail communicatie@stichtingvlissingenbinnenstad.nl.

Waterspeelplaats 't Spui

Het idee voor deze waterspeelplaats komt vanuit de Stichting Vlissingen, binnenstad aan Zee. Leerlingen van groep 5 en 6 van de Frans Naereboutschool zijn uitgenodigd om dit idee verder vorm te geven. Want wie kan er beter zeggen wat ze willen, dan de gebruiker zelf? Ze werkten op 7 juni 2019 hard aan een ontwerp voor de waterspeelplaats in het centrum van Vlissingen. Ze hebben verschillende maquettes gemaakt van hun ideeën en wensen. Het wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Half augustus 2019 is het bouwbord geplaatst op het Spuiplein.

Gastvrij Vlissingen

Tijdens het weekend van Bevrijdingsdag zijn er digitale boodschappen geplaatst lang de uitvalswegen van Vlissingen. Een bedankje voor alle bezoekers en een uitnodiging om nog eens terug te komen!

Oprichting Facebookgroep

Er is een Facebookgroep opgericht onder de Facebookpagina 'Hart van Vlissingen'. Deze nieuwe groep heet Ik ben Vlissingen en geeft inwoners, ondernemers, toeristen en andere betrokkenen een platform om informatie over Vlissingen op een informele manier met elkaar te delen. Tips, wat speelt er, leuke feitjes en weetjes, nieuwtjes, evenementen die op stapel staan of om gewoon te laten weten dat je trots bent om Vlissinger of Vlissingse te zijn!
Deze Facebookgroep is een proef en die loopt tot en met 31 augustus 2019. Afhankelijk van de interesse wordt er na augustus een besluit genomen of en hoe deze Facebookgroep verder gaat.