Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Souburg

Een modern bedrijventerrein, gelegen langs de A58 en daardoor prima bereikbaar. Dit terrein wordt vanuit Souburg richting Vlissingen in fasen ontwikkeld.
Het bedrijventerrein is uitermate geschikt voor (handels)bedrijven, die op zoek zijn naar een zichtlocatie. Prijzen in fase 1: € 92 - € 120 per vierkante meter (exclusief BTW).

Fase 2

Fase 2 van bedrijventerrein Souburg maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling, namelijk die van de Buitenhaven. De andere onderdelen van het project Buitenhaven zijn Buitenhaven-West (nat bedrijventerrein) en de Marinekazerne.
Het stedenbouwkundig plan voor fase 2 is op 17 december 2015 door de gemeenteraad van Vlissingen vastgesteld. In 2016 is met het bouwrijp maken van het terrein begonnen. Naar verwachting zullen de eerste bedrijfskavels in 2020 worden uitgegeven.

Werkzaamheden

In de periode 20 november 2017- eind januari 2018 voert Aannemingsbedrijf Hoondert in opdracht van de gemeente Vlissingen, werkzaamheden uit op het terrein gelegen aan de Poortersweg en Ankerweg. Op dit terrein wordt een ontsluitingsweg (rotonde met fietstunnel) gerealiseerd met de A58. In deze periode brengen wij voor de aan te leggen wegen een voorbelasting aan, zodat het onderliggende terrein geschikt gemaakt wordt voor het toekomstige verkeer.  

Bereikbaarheid

Voor het aanbrengen van de voorbelasting worden grote hoeveelheden zand aangevoerd. Dit gebeurt via schepen die in de Buitenhaven worden gelost. Het transport gaat vanuit de Buitenhaven over de Oosterhaven naar het werkterrein. De Poortersweg en de omliggende wegen blijven voor verkeer toegankelijk. Hierbij stellen wij in verband met de transporten via de in- en uitritten van het terrein, een snelheidsbeperking in.

Zettingsperiode

Na afloop van de werkzaamheden start de zettingsperiode van minstens 6 maanden. In deze periode worden er regelmatig metingen uitgevoerd. Na afloop van de werkzaamheden gaat de gemeente Vlissingen verder met de uitvoering van de volgende fase van de aanleg van het bedrijventerrein. Dit zal na de zomervakantie van 2018 zijn. 

Mogelijke overlast

We zijn ons er van bewust dat de werkzaamheden enige overlast kunnen veroorzaken en proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken.

Informatie en contactpersonen

Voor vragen over de planning en uitvoering kunt u contact opnemen met de heer R.H. Buitenrust Hettema, opzichter en toezichthouder namens de gemeente. Bereikbaar via telefoonnummer (06) 27 06 04 38.

Geldende bestemmingsplannen

Downloads
TitelTypeDownload
Stedenbouwkundig_plan_Souburg II Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_omgeving,_24-11-2016 Download