Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Souburg

Een modern bedrijventerrein, gelegen langs de A58 en daardoor prima bereikbaar. Dit terrein wordt vanuit Souburg richting Vlissingen in fasen ontwikkeld.
Het bedrijventerrein is uitermate geschikt voor (handels)bedrijven, die op zoek zijn naar een zichtlocatie. Prijzen in fase 1: € 92 - € 120 per vierkante meter (exclusief BTW).

Fase 2

Fase 2 van bedrijventerrein Souburg maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling, namelijk die van de Buitenhaven. De andere onderdelen van het project Buitenhaven zijn Buitenhaven-West (nat bedrijventerrein) en de Marinekazerne.
Het stedenbouwkundig plan voor fase 2 is op 17 december 2015 door de gemeenteraad van Vlissingen vastgesteld. In 2016 is met het bouwrijp maken van het terrein begonnen. Naar verwachting zullen de eerste bedrijfskavels in 2020 worden uitgegeven.

Informatiebijeenkomst 29 januari 2019

De gemeente en BAM Infra organiseren 2 informatiebijeenkomsten in het stadhuis, ingang Stadhuisplein: een voor bedrijven in de omgeving van het werk en een voor omwonenden. Om 17.00 uur begint de bijeenkomst voor bedrijven in de omgeving van het werk en om 19.30 uur zijn omwonenden en overige geïnteresseerden welkom. Op deze avond delen we informatie over de planning en de uitvoering van de werkzaamheden. Ook stellen de personen die bij het werk betrokken zijn, zich aan de aanwezigen voor.

Film 'Nieuwe entree Vlissingen 2020'

In deze film van precies 5 minuten nemen wij u mee langs de routes op en rondom de nieuwe entree van de gemeente Vlissingen, die in 2020 in gebruik wordt genomen.

Ondertiteling

Als u de film afspeelt, vindt u onderaan aan de rechterkant 4 symbolen/afbeeldingen. Het meest linkse (naast het 'wieltje') is ondertiteling. Als u hierop klikt, verschijnt tijdens het afspelen de ondertiteling automatisch in beeld.

Tekstuele weergave

De film 'Nieuwe entree Vlissingen 2020' duurt 5:00 minuten. Tijdens het afspelen is er muziek op de achtergrond. De film neemt u mee over de nieuwe routes op en rondom de entree van Vlissingen. Het lijkt alsof u een auto bestuurt (op de wegen) of op een fiets of scooter rijdt (op fietspaden en onder tunneltjes door).

  • Van 0:00 tot 0:39 minuten wordt de volgende tekst uitgesproken: "Aan het begin van de A58 ontwikkelt de gemeente Vlissingen het gebied rondom de Buitenhaven. Vanaf 2020 zijn de Buitenhaven, Dockwize, de nieuwe marinekazerne en het nieuw aan te leggen Bedrijventerrein Souburg goed en snel te bereiken via een nieuwe toegang. Zowel voor auto’s als voor zwaar transport. De entree van Vlissingen ziet er in 2020 volledig anders uit. De aansluiting met de A58 blijft bestaan, maar daarachter ligt een nieuw net van wegen, een ruime rotonde en een fietstunnel. We nemen u graag mee over de nieuwe routes."
  • Van 0:40 tot aan 4:09 minuten hoort u alleen muziek tijdens de rit over de diverse routes.
  • Van 4:10 tot 5:00 minuten wordt de volgende tekst uitgesproken: "U ziet het: in 2020 is het gebied rondom de Buitenhaven totaal vernieuwd. Dan gaan de eerste kavels voor Bedrijventerrein Souburg in de verkoop. En is de bouw van de Michiel Adriaenszoon De Ruyterkazerne in volle gang. Met de nieuwe wegen is dit deel van Vlissingen klaar voor de toekomst. Vòòr het zover is, moet het gebied eerst flink op de schop. Van het uiteindelijke resultaat heeft u al een voorproefje gezien: het wordt een fraaie entree van de gemeente Vlissingen. Vlissingen en de A58 zijn klaar voor de toekomst."

  

Downloads
TitelTypeDownload
Stedenbouwkundig_plan_Souburg II Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_Binnenhavens,_29-05-2018 Download
Presentatie_Bedrijventerrein_Souburg,_29-05-2018 Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_omgeving,_24-11-2016 Download