Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Souburg

Een modern bedrijventerrein, gelegen langs de A58 en daardoor prima bereikbaar. Dit terrein wordt vanuit Souburg richting Vlissingen in fasen ontwikkeld.
Het bedrijventerrein is uitermate geschikt voor (handels)bedrijven, die op zoek zijn naar een zichtlocatie. Prijzen in fase 1: € 92 - € 120 per vierkante meter (exclusief BTW). Raadpleeg ook het bestemmingsplan.

Fase 2

Fase 2 is de aanleg van een nieuwe entree van de gemeente Vlissingen en uitbreiding van het bedrijventerrein langs de snelweg. Dit maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling, namelijk die van de Buitenhaven. De andere onderdelen van het project Buitenhaven zijn Buitenhaven-West (nat bedrijventerrein) en de Marinekazerne. Het stedenbouwkundig plan voor fase 2 is op 17 december 2015 vastgesteld. Naar verwachting zullen de eerste bedrijfskavels in 2020 worden uitgegeven.

Werkzaamheden 1e kwartaal 2020

Op 17 februari begint uitvoerder BAM met het verwijderen van het keetterrein. Aansluitend worden de omleidingen bij de Oosterhavenweg en de Westerhavenweg verwijderd en het nieuwe fietspad aangelegd. Tijdens de werkzaamheden is deze route voor de fietsers afgesloten. De fietsers worden dan door de nieuwe fietstunnel geleid.

Afsluiting Westerhavenweg 17-18 maart 2020

  • In de avond en nacht van 17 op 18 maart (van 19.00-6.00 uur) is de Westerhavenweg afgesloten. Ook hier gaan we nog een gedeelte van de Westerhavenweg uitfrezen en asfalt aanbrengen;
  • Als het asfalteren gereed is, wordt de markering aangebracht en stellen we op diverse locaties putafdekkingen op de juiste hoogte.

Afsluiting Oosterhavenweg 9-11 maart 2020

  • Voor het aanbrengen van het laatste asfalt wordt van maandag 9 maart tot en met woensdag 11 maart de Oosterhavenweg en de rijbaan van de nieuwe Marie Curieweg afgesloten voor het verkeer. Bestemmingsverkeer voor de Oosterhavenweg kan vanaf de Poortersweg via het viaduct naar de Oosterhavenweg en terug rijden. Deze route is niet geschikt voor zwaar verkeer;
  • Het asfalt aanbrengen in de tunnel is gepland op woensdag 11 maart. De fietsers leiden we tijdelijk over het viaduct en het nieuwe fietspad.

Fietstunnel onder Havendorpweg

De fietstunnel ging op 20 februari open, maar was nog niet geasfalteerd. Op 13 maart was de fietstunnel helemaal klaar, omrijden over het viaduct is niet meer nodig.

De planning is dat de werkzaamheden eind maart 2020 gereed zijn.

Werkzaamheden laatste maanden 2019

In de week van 21 oktober startte de aannemer met de sloop van de rest van de Veerhavenweg. Ook werd de fundering aangebracht in de rijbaan van het nieuwe bedrijventerrein en het nieuwe fietspad dat aansluit op de fietstunnel. De nieuwe aansluitingen op de A58, spoorwegovergang en de Poortersweg zijn opengesteld voor het verkeer.

Afsluiting Veerhavenweg en Poortersweg oktober 2019

In deze periode is de aansluiting op de rijksweg A58 en de spoorwegovergang gerealiseerd. Tevens vonden er asfalteringswerkzaamheden plaats op en rond de Poortersweg. Op 19 oktober zijn de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen in gebruik genomen.

Verplaatsing 8.000 kuub zand maart 2019

Begin maart verplaatsten we 8.000 kuub zand in 1 week. De grote bergen zand die als voorbelasting op het bedrijventerrein Souburg II lagen, zijn daar niet meer nodig. De aannemer zette 5 vrachtwagens in, die een hele week elke werkdag heen en weer reden.

Informatiebijeenkomst 29 januari 2019

De gemeente en BAM Infra organiseerden 2 informatiebijeenkomsten in het stadhuis: een voor bedrijven in de omgeving van het werk en een voor omwonenden. Beide bijeenkomsten werden goed bezocht. De aanwezigen kregen uitleg over de 4 fases waarin het werk wordt uitgevoerd. Van elke fase is een kaartje getoond, waarop stond aangegeven welk deel wordt aangelegd en hoe de verkeersstromen zijn. De presentatie kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Film 'Nieuwe entree Vlissingen 2020'

In deze film van precies 5 minuten nemen wij u mee langs de routes op en rondom de nieuwe entree van de gemeente Vlissingen, die in 2020 in gebruik wordt genomen.

Ondertiteling

Als u de film afspeelt, vindt u onderaan aan de rechterkant 4 symbolen/afbeeldingen. Het meest linkse (naast het 'wieltje') is ondertiteling. Als u hierop klikt, verschijnt tijdens het afspelen de ondertiteling automatisch in beeld.

Tekstuele weergave

De film 'Nieuwe entree Vlissingen 2020' duurt 5:00 minuten. Tijdens het afspelen is er muziek op de achtergrond. De film neemt u mee over de nieuwe routes op en rondom de entree van Vlissingen. Het lijkt alsof u een auto bestuurt (op de wegen) of op een fiets of scooter rijdt (op fietspaden en onder tunneltjes door).

  • Van 0:00 tot 0:39 minuten wordt de volgende tekst uitgesproken: "Aan het begin van de A58 ontwikkelt de gemeente Vlissingen het gebied rondom de Buitenhaven. Vanaf 2020 zijn de Buitenhaven, Dockwize, de nieuwe marinekazerne en het nieuw aan te leggen Bedrijventerrein Souburg goed en snel te bereiken via een nieuwe toegang. Zowel voor auto’s als voor zwaar transport. De entree van Vlissingen ziet er in 2020 volledig anders uit. De aansluiting met de A58 blijft bestaan, maar daarachter ligt een nieuw net van wegen, een ruime rotonde en een fietstunnel. We nemen u graag mee over de nieuwe routes."
  • Van 0:40 tot aan 4:09 minuten hoort u alleen muziek tijdens de rit over de diverse routes.
  • Van 4:10 tot 5:00 minuten wordt de volgende tekst uitgesproken: "U ziet het: in 2020 is het gebied rondom de Buitenhaven totaal vernieuwd. Dan gaan de eerste kavels voor Bedrijventerrein Souburg in de verkoop. En is de bouw van de Michiel Adriaenszoon De Ruyterkazerne in volle gang. Met de nieuwe wegen is dit deel van Vlissingen klaar voor de toekomst. Vòòr het zover is, moet het gebied eerst flink op de schop. Van het uiteindelijke resultaat heeft u al een voorproefje gezien: het wordt een fraaie entree van de gemeente Vlissingen. Vlissingen en de A58 zijn klaar voor de toekomst."

Downloads

De bestanden in de downloadtabellen zijn weergegeven in PDF-formaat, als Powerpoint presentatie of als afbeelding. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Documenten

Downloads
TitelTypeDownload
Stedenbouwkundig_plan_Souburg II  Download
Tekening_fietstunnel_onder_Havendorpweg  Download
Fase_4,_verkeersmaatregelen  Download
Presentatie_informatieavond_29-01-2019  Download
Fasering_werkzaamheden_Souburg II  Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_Binnenhavens,_29-05-2018  Download
Presentatie_Bedrijventerrein_Souburg,_29-05-2018  Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_omgeving,_24-11-2016  Download

Nieuwsbrieven

Downloads
TitelTypeDownload
Nieuwsbrief_8,_februari_2020  Download
Nieuwsbrief_7,_december_2019  Download
Nieuwsbrief_6,_oktober_2019  Download
Nieuwsbrief_5,_september_2019  Download
Nieuwsbrief_4,_juli_2019  Download
Nieuwsbrief_3,_april_2019  Download
Nieuwsbrief_2,_maart_2019  Download
Nieuwsbrief_1,_februari_2019  Download