Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Souburg

Een modern bedrijventerrein, gelegen langs de A58 en daardoor prima bereikbaar. Dit terrein wordt vanuit Souburg richting Vlissingen in fasen ontwikkeld.
Het bedrijventerrein is uitermate geschikt voor (handels)bedrijven, die op zoek zijn naar een zichtlocatie. Prijzen in fase 1: € 92 - € 120 per vierkante meter (exclusief BTW). Raadpleeg ook het bestemmingsplan.

Fase 2

Fase 2 is de aanleg van een nieuwe entree van de gemeente Vlissingen en uitbreiding van het bedrijventerrein langs de snelweg. Dit maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling, namelijk die van de Buitenhaven. De andere onderdelen van het project Buitenhaven zijn Buitenhaven-West (nat bedrijventerrein) en de Marinekazerne. Het stedenbouwkundig plan voor fase 2 is op 17 december 2015 vastgesteld. Naar verwachting zullen de eerste bedrijfskavels in 2020 worden uitgegeven.

Werkzaamheden live volgen

Vanaf 11 februari 2019 kunt u de werkzaamheden live volgen via de webcam van uitvoerder BAM Infra (klik bovenin het scherm 'Live stream' aan).

Werk in uitvoering

Werkzaamheden 2e helft 2019

De planning voor na de zomervakantie is als volgt.  

 • Op 12 augustus halen wij de grote hoeveelheid zand op de Poortersweg weg. Het vrijgekomen zand wordt gebruikt als aanvulling voor de fietstunnel. Aansluitend zorgen de Nutsbedrijven dat alle kabels en leidingen vlakbij de nieuwe rotonde goed aangelegd zijn;
 • In de week van 28 augustus wordt de kruising Oosterhavenweg/Poortersweg/Westerhavenweg afgesloten. Dit voor de aanleg van de riolering en het aanpassen van de indeling aan de nieuwe riolering. Het (fiets)verkeer kan via een tijdelijke rijbaan naar de Veerhavenweg. 
  Zodra deze werkzaamheden gereed zijn, komt de fundering en verharding op de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen. Om de Oosterhavenweg aan te sluiten op de rotonde, is het nodig om deze enkele nachten af te sluiten. Zodra deze datum bekend is, informeert de aannemer de betrokkenen hierover. Deze werkzaamheden zijn volgens planning begin oktober klaar;
 • Vanaf woensdagavond 9 oktober tot zaterdagavond 19 oktober is de Veerhavenweg afgesloten voor alle verkeer. Dit is het gedeelte vanaf de A58 tot en met de spoorwegovergang. Het verkeer wordt via de Sloeweg en de Nieuwe Vlissingseweg omgeleid. In september zullen wij u hierover uitgebreid bijpraten.

Poortersweg afgesloten van 13 mei-15 oktober 2019

Vanaf maandag 13 mei 2019 is de Poortersweg dicht voor al het verkeer.

 • Fietsers en langzaam verkeer volgen de omleiding over het viaduct en Oosterhavenweg en omgekeerd. Er zijn extra lichtmasten op deze route geplaatst. Let op: hierover kunnen geen personenauto’s rijden;
 • Het overige verkeer volgt de omleiding over de doorsteek (vlakbij het viaduct), Marie Curieweg, Ritthemsestraat en snelweg A58 en omgekeerd;
 • Beide omleidingen blijven tot half oktober 2019 bestaan.

In de periode van 13 mei tot half oktober 2019 verwijdert de aannemer het bestaande asfalt en de fundering van de Poortersweg. Op de plaats waar de grote rotonde moet komen, wordt voorbelasting (zand) aangebracht, omdat de grond daar nog moet inklinken. Verder zijn er werkzaamheden aan het riool en de aanleg van de fietstunnel.
In de toekomst zal een deel van de Oosterhavenweg bij het mariniersterrein gaan behoren. Defensie maakt afspraken met Vesta over de bereikbaarheid van het bedrijf.

Verplaatsing 8.000 kuub zand maart 2019

8.000 kuub zand verplaatsen in 1 week. Dat is de uitdaging die BAM Infra van de gemeente Vlissingen kreeg. De grote bergen zand die als voorbelasting op het bedrijventerrein Souburg II lagen, zijn daar niet meer nodig. De aannemer zette 5 vrachtwagens in, die een hele week elke werkdag heen en weer reden.

Informatiebijeenkomst 29 januari 2019

De gemeente en BAM Infra organiseerden 2 informatiebijeenkomsten in het stadhuis: een voor bedrijven in de omgeving van het werk en een voor omwonenden. Beide bijeenkomsten werden goed bezocht. De aanwezigen kregen uitleg over de 4 fases waarin het werk wordt uitgevoerd. Van elke fase is een kaartje getoond, waarop stond aangegeven welk deel wordt aangelegd en hoe de verkeersstromen zijn. De presentatie kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Film 'Nieuwe entree Vlissingen 2020'

In deze film van precies 5 minuten nemen wij u mee langs de routes op en rondom de nieuwe entree van de gemeente Vlissingen, die in 2020 in gebruik wordt genomen.

Ondertiteling

Als u de film afspeelt, vindt u onderaan aan de rechterkant 4 symbolen/afbeeldingen. Het meest linkse (naast het 'wieltje') is ondertiteling. Als u hierop klikt, verschijnt tijdens het afspelen de ondertiteling automatisch in beeld.

Tekstuele weergave

De film 'Nieuwe entree Vlissingen 2020' duurt 5:00 minuten. Tijdens het afspelen is er muziek op de achtergrond. De film neemt u mee over de nieuwe routes op en rondom de entree van Vlissingen. Het lijkt alsof u een auto bestuurt (op de wegen) of op een fiets of scooter rijdt (op fietspaden en onder tunneltjes door).

 • Van 0:00 tot 0:39 minuten wordt de volgende tekst uitgesproken: "Aan het begin van de A58 ontwikkelt de gemeente Vlissingen het gebied rondom de Buitenhaven. Vanaf 2020 zijn de Buitenhaven, Dockwize, de nieuwe marinekazerne en het nieuw aan te leggen Bedrijventerrein Souburg goed en snel te bereiken via een nieuwe toegang. Zowel voor auto’s als voor zwaar transport. De entree van Vlissingen ziet er in 2020 volledig anders uit. De aansluiting met de A58 blijft bestaan, maar daarachter ligt een nieuw net van wegen, een ruime rotonde en een fietstunnel. We nemen u graag mee over de nieuwe routes."
 • Van 0:40 tot aan 4:09 minuten hoort u alleen muziek tijdens de rit over de diverse routes.
 • Van 4:10 tot 5:00 minuten wordt de volgende tekst uitgesproken: "U ziet het: in 2020 is het gebied rondom de Buitenhaven totaal vernieuwd. Dan gaan de eerste kavels voor Bedrijventerrein Souburg in de verkoop. En is de bouw van de Michiel Adriaenszoon De Ruyterkazerne in volle gang. Met de nieuwe wegen is dit deel van Vlissingen klaar voor de toekomst. Vòòr het zover is, moet het gebied eerst flink op de schop. Van het uiteindelijke resultaat heeft u al een voorproefje gezien: het wordt een fraaie entree van de gemeente Vlissingen. Vlissingen en de A58 zijn klaar voor de toekomst."

  

Documenten

Downloads
TitelTypeDownload
Stedenbouwkundig_plan_Souburg II Download
Presentatie_informatieavond_29-01-2019 Download
Fasering_werkzaamheden_Souburg II Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_Binnenhavens,_29-05-2018 Download
Presentatie_Bedrijventerrein_Souburg,_29-05-2018 Download
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_omgeving,_24-11-2016 Download

Nieuwsbrieven

Downloads
TitelTypeDownload
Nieuwsbrief_4,_juli_2019 Download
Nieuwsbrief_3,_april_2019 Download
Nieuwsbrief_2,_maart_2019 Download
Nieuwsbrief_1,_februari_2019 Download