Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Yacht Valley: een watersport-servicecentrum

De gemeente Vlissingen werkt samen met een aantal andere maritieme gemeenten uit Europa aan het project Yacht Valley. Dit is een Europees subsidieproject. Doel is het ontwikkelen en uittesten van vernieuwende en duurzame watersport-servicecentra. Deze moeten vooral op herontwikkelingslocaties en rondom bestaande bedrijven komen.

Ontwikkeling

De watersportsector ontwikkelt zich snel, met vernieuwende technieken en specialisaties. Bedrijven in de sector zitten vaak op ongunstige plekken, waar weinig ruimte is voor groei. Ook moeten ze aan steeds meer milieu-eisen voldoen. Bovendien stijgt het aantal boten en worden ze steeds groter, duurder en technisch ingewikkelder. Daardoor is er steeds meer vraag naar een totaalbehandeling.
In een watersportservicecentrum zitten meerdere bedrijven. Vanuit hun eigen deskundigheid en specialismen verlenen zij diensten voor aanschaf, onderhoud en verbetering van pleziervaartuigen.

Visie

Vlissingen gebruikt de subsidie vooral om de gronden in de Binnenhaven geschikt te maken voor deze ontwikkeling. Yacht Valley past in de visie binnenhavens Vlissingen en de ontwikkelingen rondom Dockwize. Het biedt ruimte voor jachthavenontwikkeling en vestiging van maritieme bedrijvigheid. Zie voor meer informatie de website van Yacht Valley.

Europese Subsidie Interreg, Yacht Valley

Het project wordt gefinancierd door het Europese subsidieprogramma Interreg IV A 2 Zeeën. Naast Vlissingen nemen nog diverse andere steden/regio's uit Europa deel als partners. De stad Nieuwpoort leidt het project als 'leadpartner'. Het project loopt tot de zomer van 2014. De steden wisselen kennis en ervaringen uit over de ontwikkeling van havens tot watersportcentrum, waaronder de Vlissingse Binnenhavens.