Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Parkeren Kenniswerf

Actie 'Goed parkeren doe je zo'

Vanaf 22 mei 2017 goed parkeren in het zonnetje!

Het heeft even geduurd, maar vanaf 22 mei kunt u collega’s van de gemeente in het gebied rondom de onderwijsinstellingen op de Kenniswerf groene autootjes zien aanbrengen in de parkeervakken. Ook vindt u wellicht een flyer onder uw ruitenwisser. Deze actie heet 'Goed Parkeren doe je zo' en dient om de gewenste manier van parkeren op de Kenniswerf nog eens extra onder de aandacht te brengen.
Voor de duidelijkheid: de bedrijven waar op eigen terrein wordt geparkeerd, vallen buiten deze actie (Dok41, eigen bedrijfsterreinen, eigen parkeerterreinen onderwijs en dergelijke). Het gaat vooral om het stimuleren van goed parkeren op de openbare weg in het Kenniswerf gebied in de directe omgeving van de onderwijsinstellingen.

Parkeren op de juiste plek

Projectleider Jan Roest vertelt: "Deze actie is gestart in het kader van de gewenste toegankelijkheid van het openbaar gebied op de Kenniswerf. Er wordt veel fout geparkeerd door het grote aantal studenten en ook bedrijfsbezoekers. Vandaar dat we nog eens aangeven waar je WEL mag parkeren(door een groen autootje op straat te spuiten), in de hoop te stimuleren dat mensen dat ook doen. Alle automobilisten in het gebied rondom de onderwijsinstellingen krijgen bovendien ter plaatse een flyer onder hun ruitenwisser met informatie over het gewenste parkeren in de vakken. Dit heeft onze voorkeur in plaats van het meteen beboeten."

Stimulans

Jan Roest: "Overigens is op een informatieavond met bedrijven in januari besloten (waar we deze actie aankondigden) dat de gemeente nog wel eens kritisch kijkt naar de parkeerbehoefte. Dat laat onverlet dat er ALS er geparkeerd wordt in het openbaar gebied (ook voor de verkeersveiligheid), netjes in de daarvoor bestemde vakken geparkeerd dient te worden." Met de groene auto’s onder de ruitenwisser en op de straat, hoopt de gemeente dat goed parkeren dus nog eens extra te stimuleren. "En netjes in een vak parkeren in plaats van op een fietspad of op de stoep betekent dat je soms wat verder moet lopen. Maar dat is een mooie manier om van het weer te genieten en alvast wat calorieën te verbranden voor men weer achter een bureau of in de collegebanken plaatsneemt", aldus de gemeente op haar Facebook-pagina.