Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Atlas Professionals opent vestiging op de Kenniswerf

Gepubliceerd op 9 februari 2018
Atlas Professionals
Atlas Professionals

De bouw van Windpark Borssele voor de kust en de haven van Vlissingen zijn belangrijke redenen voor Atlas om haar netwerk uit te breiden naar Vlissingen. Het internationaal opererende bedrijf ziet Vlissingen als een belangrijke schakel op het gebied van vervoer, overslag en assemblage van de offshore windenergiemarkt.  

Atlas Professionals

Atlas Professionals is een internationaal recruitment bedrijf. Sinds de oprichting in 1982, speelt Atlas nu een grote rol in het leveren van professionals aan de maritieme, olie & gas en windindustrie wereldwijd.
Atlas ziet in Zeeland een hele goede voedingsbodem voor de windindustrie, met veel werkgelegenheidskansen voor lokale bewoners. De opening van het recruitment office in Dockwize op 19 februari 2018 past precies in dat waar Atlas voor staat: het delen van wereldwijde kennis en ervaringen en het bieden van (regionale) werkgelegenheid.

Opleidingen

Joost Pellis, manager Global Business Development: "Met onze aanwezigheid in Zeeland kunnen we een nog betere bijdrage leveren aan klanten, potentiele medewerkers en reeds gevestigde en nieuwe lokale opleidingscentra die zich richten op de windindustrie".
De kennis die in Vlissingen ligt op het gebied van wind is zeer waardevol en daar wil Atlas graag een steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van banen in de wind aan net afgestudeerden.

Ervaring in wind

Atlas Professionals heeft al een in wind en kabels gespecialiseerd kantoor in Bristol. Zij is al meer dan 12 jaar actief in de windindustrie en is gespecialiseerd in het bieden van HR oplossingen voor elke fase van een offshore windpark; van ontwikkeling tot installeren en onderhouden.
Het team in Vlissingen bestaat uit mensen uit de provincie Zeeland, waardoor gemakkelijk een verbinding gemaakt kan worden tussen de lokale expertise in wind en de banen die beschikbaar zijn.