Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Herinrichting Prins Hendrikweg/Oude Veerhavenweg

De Kenniswerf transformeert van een traditioneel, verouderd industrieterrein naar een modern werkgebied. Door deze veranderingen, verandert ook de mobiliteit. De nieuwe functies richten zich meer op de regio en trekken werknemers, bezoekers, klanten en studenten uit een ruime straal rondom Vlissingen. 

Bereikbaarheid

Voor autoverkeer is het gebied erg goed bereikbaar. Maar voor de (kwetsbare) langzame verkeersdeelnemers is dit minder goed geregeld. Om ook deze doelgroep een veilige verkeerssituatie te kunnen bieden, is een ingrijpende herstructurering van het openbaar gebied binnen de Kenniswerf noodzakelijk. 
We kennen allemaal wel het beeld van de studenten die over het fietspad richting de HZ en Scalda lopen, dat willen we niet meer. We willen meer voetpaden, fietspaden en plekken om veilig over te kunnen steken. Door het aanbrengen van meer groen en bomen, willen we het gebied een aantrekkelijke uitstraling geven. Hierbij besteden we tevens aandacht aan klimaat adaptieve maatregelen.

Eenrichtingsverkeer 

Ook voor automobilisten gaat het een en ander veranderen. Er gaat éénrichtingsverkeer gelden op de Oude Veerhavenweg en de Oostsouburgseweg. 
Automobilisten kunnen vanaf het spoor over de Oude Veerhavenweg naar de kruising met de Prins Hendrikweg en vanaf de Prins Hendrikweg naar het spoor over de Oostsouburgseweg. Zo ontstaat er een grote rotonde met diverse afslagen. 

Inventarisatie wensen

De voorbereiding van dit project is in volle gang. We brengen de verkeersstromen in beeld en bekijken de stedenbouwkundige uitgangspunten. In de laatste maanden van 2020 starten we met het inventariseren van de wensen van omliggende bedrijven, instellingen en studenten. Daarna gaan we pas daadwerkelijk beginnen met ontwerpen. 
We zouden het als gemeente fijn vinden als u met ons mee wil denken over de herinrichting van de Prins Hendrikweg/Oude Veerhavenweg. Dit kan door 4 korte vragen in te vullen op ons Inventarisatieformulier.

Inventarisatieformulier

Reizigersonderzoek

We zijn bezig met het uitvoeren van een reizigersonderzoek. Doel is om de beleving en ideeën te inventariseren van inwoners, forensen, studenten en scholieren die gebruik maken van de Stationsomgeving en de toegangswegen. Interesse om met ons mee te denken? Laat dan uw naam en e-mailadres achter op het Inventarisatieformulier!

Data panels

  • Studentenpanel is op 3 december 2020 van 16.30-17.30 uur;
  • Burgerpanel is op 3 december 2020 van 19.00-20.00 uur;
  • Forensenpanel is op 10 december 2020 van 19.00-20.00 uur.

Uitvoering

De werkzaamheden staan gepland voor half 2021. Pas dan gaan bezoekers van het gebied wat van de herinrichting merken.