Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Kenniswerf

Logo Kenniswerf

 

Rondom de HZ University of Applied Sciences en het ROC Scalda wordt de Kenniswerf ontwikkeld. De Kenniswerf is een gebied dat zich steeds meer ontwikkelt tot een aantrekkelijke omgeving om in te studeren, te werken en waar mogelijk te wonen. Samenwerking staat er centraal, krachten worden gebundeld en kennis wordt gedeeld! Hieruit is - een voor Zeeland - uniek ecosysteem ontstaan waar bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen innovatie en ondernemerschap agenderen.

Logo Dockwize

Dockwize

Drijvende kracht achter dit ecosysteem is de Stichting Dockwize. Deze stichting heeft de positie om als onafhankelijk publiekprivaat samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen deze ontwikkelingen te stimuleren en regisseren.

Focus

De focus ligt op het helpen van ondernemers, studenten, MKB en corporates om te innoveren, groeien en opschalen. De Dockwize organisatie biedt ondernemers een programma op maat en helpt ze met het realiseren van hun bedrijfsidee of innovatievraagstuk.
Eén van de doelen is een toenemend aantal innovatieve startups in Zeeland met een groeiambitie. Die vervolgens uitgroeien tot duurzame, rendabele ondernemingen. De ambitie is het bouwen aan de toonaangevende Zeeuwse bedrijven van morgen!

Rol van de gemeente

De rol van de gemeente in de ontwikkeling is stimulerend en voorwaarden-scheppend. In het gebied dat fasegewijs bouwrijp wordt gemaakt, vestigen zich steeds meer bedrijven. Ook wordt de openbare ruimte fasegewijs aangepakt en participeert de gemeente in de stichting Dockwize.

Inspiratie

Op de website van Dockwize ziet u alle mogelijkheden en het laatste nieuws van de diverse initiatieven en ondernemers. Ook kunt u er kennis en ervaringen uitwisselen.
De Kenniswerf, een bron van inspiratie!

Geldende bestemmingsplannen

De volgende bestemmingsplannen zijn van toepassing op de locatie Kenniswerf

Downloads
TitelTypeDownload
Presentatie_ontwikkelingen_Buitenhaven_en_Binnenhavens,_29-05-2018 Download