Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bericht Centraal Administratiekantoor Kantoor over eigen bijdrage

Gepubliceerd op 26 juni 2020
Geldbiljetten

Mensen die hulp en/of ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), betalen een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is in 2020 maximaal € 19,- per maand.

Technisch probleem

Door een technisch probleem in de systemen van het Centraal Administratiekantoor Kantoor (CAK), heeft nog niet iedereen facturen voor de eigen bijdrage ontvangen. Het CAK doet er alles aan om de Wmo-klanten zo snel mogelijk een persoonlijk bericht te sturen.
De komende maanden versturen zij klanten die van de Wmo gebruik maken, stap voor stap de facturen.

2 maanden geen rekening

Door de landelijke coronamaatregelen is veel Wmo-hulp en ondersteuning niet geleverd. Om deze reden heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten de eigen bijdrage voor de maanden april en mei 2020 niet in rekening te brengen.
Mensen betalen over heel 2020 dus maximaal voor 10 maanden (€ 190,-).

Uitzondering

De maatregel geldt niet voor Wmo-klanten die wonen in een instelling voor beschermd wonen of voor opvang. Voor deze voorzieningen loopt de hulp en/of ondersteuning namelijk door.

Betalingsregeling

Advies aan Wmo-klanten: Reserveer geld en leg alvast € 19,- per maand opzij.
Het is altijd mogelijk om kosteloos een betalingsregeling met het CAK af te spreken. Dit om betalingsproblemen te voorkomen. Klanten kunnen hier gebruik van maken zodra zij facturen ontvangen. Informatie hierover vindt u op de factuur.

Meer informatie

Meer informatie over de Wmo 2020 vindt u op de website van het CAK.  Daar ziet u ook de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit onderwerp.