Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Officiële start verkoop Kop van het Dok 14 februari 2020

Gepubliceerd op 10 februari 2020
Impressie wonen op de Kop van het Dok
Start verkoop Kop van het Dok

Op de bouwplaats ‘Kop van het Dok’ in het verlengde van de voormalige scheepshelling in Vlissingen, geeft WVOZorg op vrijdagmiddag 14 februari het startsein voor de verkoop van de middelste woontoren ‘Dok II’. Een feestelijk begin van Kop van het Dok.

3 Woontorens

Enkele dagen later begint op dinsdag 18 februari de inschrijving voor de 65 koopappartementen in de middelste woontoren. In totaal worden 182 appartementen gerealiseerd in de 3 woontorens van 11 tot 17 verdiepingen hoog. De torens hebben ieder een eigen karakter en krijgen de namen Dok I, Dok II en Dok III. De appartementen bestaan uit verschillende woningtypen met een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad.
Naast de koopappartementen worden ook (sociale) huurappartementen gerealiseerd. Informatie over deze appartementen en over Dok I en Dok III (de overige 2 woontorens) volgt zodra daar meer over bekend is.

Zorg en welzijn dichtbij

Toekomstige bewoners van Kop van het Dok kunnen gebruikmaken van onder andere een brasserie, creatieve werkplaats en bioscoop- en theaterzaal van het naastgelegen Scheldehof. Deze wordt via een vaste loopbrug verbonden. In de appartementen zelf kan naar behoefte gebruik gemaakt worden van de zorg- en dienstverlening van WVO Zorg. Van hulp in het huishouden en maaltijdvoorziening tot specifieke en dagelijkse zorg aan huis. Daarnaast kan een parkeerplaats gehuurd worden in parkeergarage Scheldeplein, die ook met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn.

Persoonlijke gesprekken

Om de verkoop (en later ook de verhuur) in goede banen te leiden, gaat Schinkel de Weerd makelaardij uit Oost-Souburg persoonlijke gesprekken met kandidaat-kopers en -huurders houden. Hierbij is ruimte en tijd voor allerlei specifieke vragen en wensen.

Inschrijven

Vanaf 18 februari 2020 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een koopappartement in Dok II. Dat kan via de website kopvanhetdok.nl. Op deze site vindt u vanaf dezelfde datum ook de verkoopbrochure, die u ook kunt downloaden.

Planning

In het najaar hoopt WVO Zorg te starten met de bouw. Afhankelijk van de verkoop, is de verwachting dat de koop- en huurappartementen in 2022 worden opgeleverd.