Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Nieuwe contracten Wmo op 14 december 2018 getekend

Gepubliceerd op 14 december 2018
Ondertekende contracten Wmo 2019-2022
Ondertekening contracten Wmo 2019-2022

Op 14 december sloten de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg gezamenlijk 52 nieuwe contracten met zorgaanbieders voor begeleiding, dagbesteding en hulp bij het huishouden vanuit de Wmo. De 3 wethouders en de zorgaanbieders garandeerden met een handtekening onder de contracten de meest passende zorg voor inwoners op Walcheren die dat nodig hebben. Dit voor een periode van 4 jaar. De contracten gaan in op 1 januari 2019.

Doel

De gemeenten stellen als doel dat de inwoners van Walcheren die een beroep doen op de Wmo, de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Daarbij contracteren zij een breed scala aan zorgaanbieders, om zo de meest passende zorg te leveren. De keuze van de inwoner is hierbij het belangrijkste aspect. Hij of zij heeft de keuzevrijheid voor een specifieke zorgaanbieder.
Voor de meeste inwoners verandert er niets. De huidige klanten ontvangen momenteel al hulp bij één van de gecontracteerde partijen. Dit betekent dus continuïteit van de ondersteuning. De lijst is als download bijgevoegd.

Op de foto van links naar rechts: wethouders C. Lodder (Middelburg), A.A. Vader (Vlissingen) en A.J.M. van Halderen (Veere).