Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Campagne 113Zelfmoordpreventie gestart op 2 november 2018

Gepubliceerd op 3 november 2018
Logo 113Zelfmoordpreventie

Op 2 november 2018 is de landelijke publiekscampagne van 113Zelfmoordpreventie begonnen met de lancering van de 'VraagMaar' app.
In Nederland sterven gemiddeld 5 mensen per dag aan zelfmoord. Meer dan 1,3 miljoen Nederlanders krijgen in hun leven te maken met suïcidale gedachten. Daarom voert 113 sinds 2 jaar campagne om het taboe rondom praten over zelfmoord te doorbreken.

App

De app is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt over iemand in zijn/haar omgeving die misschien denkt aan zelfmoord. Op een laagdrempelige manier leert de app hoe u een gesprek over dit onderwerp kan voeren. De app vindt u in de App Store van Apple, bij Google Play en op de website van 113Zelfmoordpreventie. 

Zeeuwse samenwerking

Ook in Zeeland krijgt de campagne de nodige aandacht. Onder de naam 'Zeeland Zonder Zelfmoord' werken GGD Zeeland, Emergis, politie Zeeland-West-Brabant, de 13 Zeeuwse gemeenten en 113 Zelfmoordpreventie intensief samen. Zij doen dit met diverse partners, om het aantal zelfmoorden en zelfmoordpogingen in Zeeland terug te dringen.