Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Winnaars 2016

Vrijwilliger van het jaar 2016

De prijs voor de Vrijwilliger van 2016 ging naar de heer Anton Vael, vrijwilliger bij atletiek- en duursportvereniging Dynamica. Al vele jaren betekent hij veel voor de Vlissingse sportwereld. Voor hem is bewegen en sporten (en dan vooral het organiseren van activiteiten om anderen te laten bewegen)  een belangrijk onderdeel van zijn leven.
De heer Vael is als vrijwilliger constant in beweging en staat altijd open voor nieuwe ideeën en vormen van bewegen. Minder bekend (maar niet minder belangrijk) is het feit dat hij een groot stimulator is van jeugdatletiek. Daarnaast is hij in staat het gebruik van de faciliteiten door verschillende verenigingen in goede banen te leiden en in goede harmonie plaats te laten vinden.

Organisatie van het jaar 2016

De Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk, heeft de prijs voor de 'Organisatie van het jaar' in ontvangst genomen. De Stichting heeft 2 doelen:

  1. Het in stand houden van het oudste monument van Vlissingen als kerkgebouw ;
  2. Het bevorderen van de belangstelling voor het gebouw als multicultureel podium voor muziek-uitvoeringen, openstellingen en voor bijeenkomsten van landelijk, regionaal of plaatselijk belang.

In stand houden van een monument als de Sint Jacobskerk kost veel geld. De Stichting spant zich dan ook in om op alle mogelijke manieren gelden te verkrijgen. Een belangrijke bijdrage wordt geleverd door de Evenementencommissie.

Evenementencommissie

Deze commissie regelt naar eigen inzicht de verhuur en organisatie van alle niet-kerkelijke evenementen. Meer dan 100 vrijwilligers spannen zich regelmatig in om als goede gastvrouwen en gastheren de uitvoerenden en toeschouwers te ontvangen. Ze levert zo een behoorlijke financiële bijdrage, die helpt het historische gebouw te behouden. Jaarlijks genieten ruim 16.000 bezoekers van culturele evenementen en openstellingen. Door de inzet van de Evenementencommissie heeft het gebouw in het culturele leven een niet meer weg te denken plaats in de Vlissingse samenleving gekregen.

Aanmoedigingsprijs 2016

Voetbalteam Walcheren 3 en  Stichting Speelstad Vlissingen ontvingen beide de Aanmoedigingsprijs 2016.

Voetbalteam Walcheren 3

Het team van Walcheren 3 heeft een man met een verstandelijke beperking onder zijn hoede genomen. Zij halen hem op voor de wedstrijd en brengen hem daarna weer naar huis. Door het geven van een trainersjas en trainingspak geven zij deze man het gevoel er helemaal bij te horen en deel uit te maken van het team. Deze man kijkt altijd erg uit naar de zaterdag. Voor hem is dit het hoogtepunt van de week. Origineel en passend binnen het thema 'Vrijwilligerswerk in beweging'.
Het team draagt een positieve boodschap uit en is een voorbeeld voor anderen.

Stichting Speelstad Vlissingen

Deze stichting krijgt het voor elkaar om zelfstandig en heel inventief een leuk evenement neer te zetten voor basisschoolkinderen. Knap dat deze vakantie-activiteit mogelijk wordt gemaakt door vrijwilligers, zonder professionele ondersteuning. Met de inzet van de vele vrijwilligers brengen zij jaarlijks zo’n 300 kinderen in beweging. Ook zij zijn een voorbeeld voor andere organisaties.