Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Fan Huub zorgde voor Aanmoedigingsprijs 2016

Winnaars Aanmoedigingsprijs 2016
Winnaars Aanmoedigingsprijs 2016

Op 7 december 2018 is het weer zover; de Frans Naereboutprijs wordt uitgereikt. Met deze prijs zet de gemeente een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving. 
Hoe verging het de winnaars van 2 jaar geleden? Sjoerd Reijnhoudt vertelt over het winnen van de aanmoedigingsprijs. Hij geeft training aan het 3e team van voetbalvereniging S.V. Walcheren.

Hoe was het feestje na het winnen van de aanmoedigingsprijs?

"Na de prijsuitreiking vierden we in de kantine een klein feestje met uiteraard een drankje van het huis. We waren echt blij en trots; we zongen een extra liedje haha. We wonnen ook een mooie geldprijs. We hebben daar verschillende materialen voor het team van gekocht."

Waarom won juist jullie vereniging de aanmoedigingsprijs?

"Dat ging allemaal over Huub, onze trouwste fan van in de 90 jaar. Deze man met een verstandelijke beperking komt altijd kijken als we thuisspelen, het is om de hoek bij zijn woning in Verpleeghuis Ter Reede. Hij loopt zelf naar de club en we brengen hem regelmatig thuis. Ook de uitwedstrijden probeert hij mee te gaan om ons aan te moedigen.
Vanaf ongeveer 2013 bezocht Huub alle wedstrijden van het 3e elftal. Dit schiep een band met de spelers. Nu gaan de spelers zelfs bij Huub op verjaardag en heeft hij een eigen trainersjas en -pak, hij hoort er helemaal bij. We kunnen hem niet verstaan, maar dat maakt niet uit. Hij geniet nog altijd met volle teugen van de wedstrijden."

En want vond Huub zelf van het winnen?

"Hij straalde van oor tot oor op het podium tijdens de prijsuitreiking. Hij vond het helemaal geweldig. Huub ontving uit handen van burgemeester Van den Tillaar de cheque. Supermooi natuurlijk voor hem. Hij verdiende dit ook. Hij is voor ons een belangrijke man; zijn aanwezigheid relativeert het voetbal ook een beetje. Het besef dat er meer is dan voetbal."

Had je vooraf verwacht dat jullie zouden winnen?

"Nee, eigenlijk niet. Er zijn zoveel organisaties die goede initiatieven en projecten hebben, dus het was een enorm onverwachte verrassing. Het is allemaal heel toevallig verlopen. Huub kwam ons supporteren, we kregen een klik met die man en we namen hem onder onze hoede. Het was geen vooraf opgesteld plan."

Heb je tips voor organisaties om de aanmoedigingsprijs te winnen?

"Blijf gewoon de goede dingen doen waar je mee bezig bent voor je organisatie. De prijs is niet waar je het voor doet lijkt mij. Het is een hele mooie waardering, dat wel."