Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Kinderen

Voor vragen op het terrein van opvoeden en opgroeien kunt u terecht bij het opvoedsteunpunt Porthos.

Bewegen en spelen

De gemeente Vlissingen vindt het belangrijk dat kinderen in hun directe omgeving voldoende ruimte hebben, om veilig buiten te kunnen spelen. Voor de kinderen zelf is het heel gezond om regelmatig buiten te spelen, hun motoriek en conditie te verbeteren en al spelenderwijs leren met elkaar om te gaan.
Meer informatie over bewegen en spelen voor kinderen, vindt u op de website van Vlissingen in beweging.

Kinderopvang en peutergroepen

De gemeente houdt in het Landelijke register kinderopvang bij, welke kinderopvanglocaties zijn aangemeld. In het register zijn alle geregistreerde kinderopvangvoorzieningen (kinderdagverblijf, peutergroepen, buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouders) terug te vinden. Ouders kunnen alleen een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang ontvangen, als ze gebruik maken van geregistreerde kinderopvang.
Zie voor meer informatie de gemeentelijke onderwijspagina.

GGD

De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kinderopvang en peutergroepen. Ze geeft de GGD Zeeland de opdracht, toezicht uit te voeren op de locaties. Als na een inspectie van de GGD blijkt dat niet aan de wettelijke kwaliteitseisen wordt voldaan, dan treedt de gemeente op. Bijvoorbeeld met een waarschuwing of een boete.
In het landelijk register kunt u de door de GGD opgestelde rapportages nalezen.