Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Ritthem en Binnen- en Buitenhaven

Ritthem: dorps wonen aan zee. De kleinste kern van de gemeente. Een fraai Walchers dorpje met een betrokken gemeenschap, midden in het landelijk gebied en in de nabijheid van de zee. Het behoud van dit karakter is van belang, zeker met het oog op toekomstige ontwikkelingen in de omgeving. Zoals bijvoorbeeld de komst van de Marinekazerne in het buitengebied, de ontwikkelingen in het Sloegebied en de realisatie van bedrijventerrein Souburg-Noord. De wijk bestaat uit de buurten 'Kern Ritthem', 'Landbouwgebied Ritthem' en Binnen- en Buitenhavens'.

Burgerschouw

Tijdens een burgerschouw bekijkt de gemeente samen met een groep inwoners de openbare ruimte in een bepaald gebied. In welke mate zijn zaken 'schoon, heel en veilig'. Ook in deze wijk wordt periodiek een burgerschouw gehouden.

Onderzoek woningbehoefte Ritthem

De Dorpsraad van Ritthem en de gemeente Vlissingen deden eind 2014 gezamenlijk onderzoek naar de woningbehoefte in Ritthem. Hiermee wordt onder meer de in het Dorsplan 2010 gesignaleerde behoefte aan kleinschalige woningbouw voor senioren en starters geactualiseerd. De resultaten van dit onderzoek leest u in de rapportage 'Woningbehoefte Ritthem 2014 (PDF, 93 KB) '.