Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Souburg Noord

Oost-Souburg biedt een perfecte balans tussen dorpse gemoedelijkheid en stedelijke voorzieningen. Aan de noordzijde van Oost-Souburg wordt verder gebouwd aan Souburg Noord. Hier kennen buren elkaar, spelen kinderen veilig en met plezier buiten en voelt u zich thuis. In de wijk is er veel ruimte voor groen en water. Dit wordt versterkt door het uitzicht op het Walcherse landschap, wat u op bijna iedere plek in de wijk zal beleven.
De woningen hebben allemaal een eigen karakter, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De wijk wordt in verschillende fasen en projecten verder ontwikkeld tussen de Reijersweg, de Middelburgsestraat en Rijksweg A58. Fase 1 is nagenoeg opgeleverd.

Natuurlijk wonen

Souburg Noord is een gasloze wijk. Daarnaast krijgen alle te realiseren woningen een zeer goede isolatie, wordt er optimaal gebruik gemaakt van zonnewarmte en worden voorzien van warmtepompen. Deze verwarmt de woning en het warme tapwater met de helft van de energie in vergelijking met de traditionele HR gasgestookte combiketel.

Structuurvisie en stedenbouwkundig plan

De gemeente heeft besloten de huidige structuurvisie en het stedenbouwkundig plan te actualiseren. Doel hiervan is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van potentiële kopers.  

Globale planning en deelprojecten

Eind 2017 gingen de eerste deelprojecten in de verkoop. In de verkoop is 'Hofstede Vlugtenburg' dat bestaat het Heerenhuys met langs de oprijlaan 9 vrijstaande en enkele geschakelde woningen.
In de 1e fase zijn het nog de volgende deelprojecten:

  • Project 'Valkhof' omvat 9 grote levensloop bestendige woningen;
  • Aan het Kroonjuweel zullen nog circa 20 woningen gerealiseerd worden.

In de 2e helft van 2018 start de gefaseerde verkoop van kavels en woningen in de 2e fase. Zie voor meer informatie de website www.souburgnoord.nl.

Fase 2

Fase 2 wordt in de komende jaren gebouwd in samenwerking met ontwikkelaars AM Zeeland en Marsaki. Er komen verschillende type woningen in de wijk. Twee-onder-een kap woningen, gezinswoningen, levensloopbestendige woningen, appartementen en  waterwoningen. Ook geven wij vrije kavels uit, waar u zelf een woning kan bouwen.

Inloopavond 27 juni 2019

Om de ontwikkeling van het plan zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij wensen van geïnteresseerden, was er op 27 juni 2019 een inloopavond in de Kwikstaart in Oost-Souburg. De gemeente organiseerde deze inloopbijeenkomst samen met de onwikkelaars en presenteerde haar plannen voor Fase 2.