Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Kroonjuweel

Vanaf februari 2019 vinden er in de directe omgeving van het Kroonjuweel in Oost-Souburg bouwwerkzaamheden plaats. Hierdoor zijn een aantal wegen en parkeerplaatsen tijdelijk niet of beperkt te gebruiken. Om de overlast te beperken worden maatregelen genomen, die naar verwachting tot eind oktober 2019 nodig zijn.

Maatregelen

  • De toegang via het Kroonjuweel naar het Meiveld is niet bereikbaar. Ook de parkeerplaatsen aan de zijde van de bouwwerkzaamheden van het Kroonjuweel zijn niet toegankelijk. Er komen daarom 23 tijdelijke parkeerplaatsen op het Palts.
    Deze parkeerplaatsen zijn bestemd voor wijkbewoners en bezoekers van de brede school;
  • Parkeren blijft mogelijk voor de school, naast de sportzaal, aan de Maasstraat en bij Razzmatazz aan de Middelburgsestraat;
  • Op het weiland in het verlengde van het Kroonjuweel, komen parkeerplaatsen voor het bouwverkeer;
  • Naast het Palts komt een extra ontsluitingsweg naar de Middelburgsestraat, inclusief een aparte strook voor het bouwverkeer;
  • Het transport van bouwmaterialen is afgestemd op de schooltijden. Buitenom de haal- en brengtijden kan wel regelmatig een blokkade voorkomen. Ook voorzien wij een knelpunt bij het verlaten van het schoolterrein met de auto ter hoogte van de Middelburgsestraat.
    Om het verkeer goed langs de school te geleiden, wordt een proef gedaan met het omdraaien van de rijrichting van het halende en brengende verkeer naar de school. De school is tijdens de proef bereikbaar via de Lekstraat-Middelburgsestraat, langs de sporthal.