Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Mercuriusweg

In de laatste maanden van 2019 richten wij de Mercuriusweg tussen de Hermesweg en de President Rooseveltlaan opnieuw in. De weg krijgt een nieuwe fundering, indien nodig vervangen wij huisaansluitingen, we maken parkeerhavens en de weg krijgt een asfaltverharding. Ook passen we de openbare verlichting en groenvoorziening aan. De gemeente wil met de verbeteringen de omgeving veiliger en overzichtelijker maken en deze een vriendelijker en groener karakter geven.
KWS Infra Roosendaal is op 26 augustus gestart met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden in 3 fases uitgevoerd en duren tot eind november 2019.

Nieuwsupdate 19 november 2019

In de avond van donderdag 21 november brengen wij vanaf 20.00 uur de onderlaag en tussenlaag van het asfalt aan. De hele rijbaan wordt afgesloten. De supermarkten Lidl en Jumbo zijn bereikbaar via de Hermesweg. Vrijdagochtend 22 november is de rijbaan weer toegankelijk. Als het weer het toelaat, brengen wij op vrijdagavond 22 november vanaf 20.00 uur de toplaag aan. Ook dan is de rijbaan afgesloten.

Nieuwsupdate 22 oktober 2019

Door verschillende omstandigheden lopen we iets uit met de werkzaamheden. In het gedeelte tussen de President Rooseveltlaan en de inrit van de Lidl zijn oude puinresten in de ondergrond aangetroffen. Deze puinresten in combinatie met een hoge grondwaterstand en natte weersomstandigheden, zorgen ervoor dat de aangebrachte puinfundering te veel aandacht en onderhoud nodig heeft om deze berijdbaar te houden.

Nieuwe einddatum

Naar verwachting zijn alle werkzaamheden op 29 november 2019 afgerond en kan de hele Mercuriusweg worden opgesteld voor verkeer in beide richtingen.

Planning werkzaamheden

De oostelijke fase betreft werkzaamheden rondom de even nummers in de Mercuriusweg. De westelijke fase speelt zich af rondom de oneven nummers. Dit om mogelijke overlast voor de ondernemers in de Mercuriusweg zo veel mogelijk te beperken.
Samen met de betreffende ondernemers stemmen we van tevoren de werkzaamheden af. We bepalen in overleg welke maatregelen we nemen om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden.

Voorbereiding

Vanaf maandag 26 augustus zijn de gele vooraankondigingsborden langs de weg geplaatst.

Fase 1, 9-13 september 2019

Rijverkeer van de President Rooseveltlaan tot aan de Hermesweg.
De aannemer start aan de oostelijke kant van de rijbaan (even huisnummers) met het opbreken van de huidige weg. Vervolgens wordt de fundering aangebracht, waar het verkeer tijdens de 2e fase gebruik van kan maken.

Fase 2, 16 september-4 november 2019

Rijverkeer van de Hermesweg tot aan de President Rooseveltlaan.
De werkzaamheden van fase 1 en 2 lopen in elkaar over. De aannemer start aan de westelijke kant van de rijbaan (oneven huisnummers) met het opbreken van de huidige weg. Daarna brengen zij de fundering aan.  Op deze manier is de hele rijbaan voorzien van een fundering waar het verkeer in één richting over kan rijden. Tijdens deze fase word op vrijdagavond na 19.00 uur over de gehele rijweg een asfalt onderlaag aangebracht.

Fase 3, 5-6 november 2019

Van dinsdag 5 november 19.00 uur tot en met woensdag 6 november 7.00 uur brengt de aannemer een tussenlaag en een deklaag aan.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de ondernemers en de supermarkten is een belangrijk aandachtspunt. Dit kwam ook duidelijk naar voren uit het belanghebbendenonderzoek en tijdens een inloopavond.

  • Tijdens de werkzaamheden stellen wij een omleidingsroute in voor het doorgaand verkeer;
  • De Mercuriusweg blijft altijd in één rijrichting open;
  • Na 1 week stellen wij een vaste omleidingsroute in, zodat het verkeer niet steeds hoeft te wennen aan nieuwe situaties;
  • De Lidl is bereid om een deel van hun parkeerterrein ter beschikking te stellen voor de aanliggende bedrijven en hun bezoekers. Hierdoor zorgen zij ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid in de straat is.

Met de gekozen vorm waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd, hebben we zoveel mogelijk geprobeerd rekening te houden met de wensen van alle betrokkenen. Toch zullen bedrijven en bezoekers soms enige hinder ondervinden. Wij hopen op uw begrip.

Informatie over de werkzaamheden

  • Tijdens de werkzaamheden ontvangen aanwonenden/bedrijven regelmatig een informatiebrief over de voortgang van de werkzaamheden. Omdat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn, kan de planning wijzigen;
  • KWS heeft een speciale werkapp, waarin u actuele informatie over de werkzaamheden vindt en waarmee ze u snel kunnen bereiken. U kunt de app downloaden op de website www.kws.nl/app of via de Apple Store of Google Playstore. Vervolgens typt u bij 'zoeken' in: Herinrichting Mercuriusweg.

Contact

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met de volgende personen.

  • De heer M. Zagers, uitvoerder van KWS. Bereikbaar via telefoonnummer (06) 50 22 63 64 en e-mail mzagers@kws.nl;
  • De heer R. van Liere, projectbegeleider van de gemeente Vlissingen. Bereikbaar via telefoonnummer (06) 51 27 24 16 en e-mail rvanliere@vlissingen.nl.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn kaarten en worden weergegeven in PDF-formaat.

  • Op de kaarten kunt u niet navigeren via uw toetsenbord, maar wel inzoomen;
  • Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.
Downloads
TitelTypeDownload
Mercuriusweg,_inrichtingstekening  Download
Mercuriusweg,_omleiding fase 1  Download
Mercuriusweg,_omleiding fase 2  Download
Mercuriusweg,_omleiding fase 3  Download