Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Westerzicht, wijkgerichte aanpak

De riolering in de Westerzicht is verouderd en moet in de komende jaren worden vervangen. Ook de bestrating en het openbaar groen is niet overal meer in goede staat. 
Daarom maken we als gemeente een plan om de riolering te vervangen en de trottoirs, straten en het openbaar groen in heel Westerzicht waar nodig te vernieuwen. 

Meedenken?

De reactietermijn is inmidels gesloten, u kon tot 16 april 2021 reageren.

De bewoners van Westerzicht weten precies wat er leeft in hun buurt. Daarom zijn wij benieuwd naar hun mening. Waar moeten onze plannenmakers rekening mee houden voordat ze gaan ontwerpen? Wat vindt u belangrijk? U kunt op verschillende manieren reageren. 

  • Vul het online reactieformulier in;
  • Stuur een e-mail naar gemeente@vlissingen.nl (ter attentie van team Leefbaarheid);
  • Reageer per brief: Gemeente Vlissingen, ter attentie van team Leefbaarheid, Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen.

Wat doen we met de informatie?

Voor zover mogelijk verwerken we de ideeën en wensen van de inwoners van Westerzicht in het plan. Praktische zaken en het beschikbare geld zijn echter ook bepalend voor wat mogelijk is. 
Toch ontvangen we graag suggesties of opmerkingen. Zo kunnen we zo veel als mogelijk, met deze inbreng een voorlopig ontwerp maken. 

Voorlopig ontwerp

Als het voorlopig ontwerp klaar is, presenteren we het aan de buurt. Bij voorkeur doen we dit tijdens een inloopmiddag. Door de coronamaatregelen kunnen we echter pas in een later stadium bepalen, in welke vorm we dit doen.
Inwoners van Westerzicht krijgen in welke vorm dan ook de gelegenheid om het plan te bekijken, vragen te stellen en reacties te geven. Pas daarna werken we het plan definitief uit. 

Wanneer voeren we het plan uit?

We maken een ontwerp voor een groot gebied. De werkzaamheden strekken zich dan ook uit over meerdere jaren en worden in delen uitgevoerd.
Onze verwachting is dat de uitvoering van het plan in 2022 kan starten. De totale looptijd van het project bedraagt ongeveer 4 jaar.