Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

's Heeren Loo Zuidbeekseweg, nieuwbouw

Realisatie woonruimte

Het college van Vlissingen heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan de realisatie van woonruimte voor maximaal 96 cliënten met een voorziening voor dagbesteding en dagbehandeling voor zorgaanbieder ’s Heeren Loo. Locatie Nieuwe Zuidbeekseweg in de wijk Lammerenburg.

Toelichting op het besluit 

’s Heeren Loo onderzoekt of kleinschalige locaties in de stad samengevoegd kunnen worden op de locatie aan de Nieuwe Zuidbeekseweg. Dit is noodzakelijk om de zorg in de toekomst te continueren.
Als college van Vlissingen vinden wij het belangrijk dat iedereen in de gemeente passende huisvesting kan vinden. Met de nieuwbouw aan de Nieuwe Zuidbeekseweg kan ’s Heeren Loo haar cliënten nu en in de toekomst, een mooie woonplek in de buurt van hun familie aanbieden.Wij vinden het heel belangrijk dat ’s Heeren Loo met omwonenden in gesprek gaat en hen in een vroeg stadium betrekt bij de uitwerking van hun plan tot een vergunningsaanvraag. Zodat wensen en aandachtspunten in de uitwerking worden meegenomen.
In de alinea ‘Meer informatie’ op de pagina Informatiebijeenkomst vindt u de vervolgstappen van ’s Heeren Loo.

Vergunningsaanvraag

De nieuwbouw pas niet in het huidige bestemmingsplan. Dat betekent dat ’s Heeren Loo aan moet tonen dat het plan uitvoerbaar is. 
Wij starten de benodigde procedures na ontvangst van een aanvraag voor de vergunningen, met alle bijbehorende stukken. Vervolgens neemt de gemeenteraad een besluit of ze al dan niet wil meewerken aan het initiatief. Daarna starten de wettelijke procedures en kan formeel zienswijzen/bezwaar of beroep op de planvorming worden ingediend.

Informatiebijeenkomst

Achtergrondinformatie