Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Co-adept

Interreg 2 Zeeën subsidie

Interreg 2 Zeeën 2014-2020 is een Europees structuurfonds voor Engeland, Frankrijk, Nederland en België (Vlaanderen). Het fonds is gericht op het gebied rondom de zuidelijke Noordzee en de omgeving van het Kanaal.
Een van de belangrijkste doelstellingen van het Interreg 2 Zeeën programma is het inspelen op klimaatverandering. En meer specifiek de gevolgen door heftigere neerslag, langere periodes van droogte en langere periodes van neerslag.

Co Adapt partnerschap

Het Co-Adapt partnerschap ('Climate adaptation through co-creation') is gericht op het leveren en ontwikkelen van op de natuur gebaseerde oplossingen. Dit om het vermogen tot aanpassing voor klimaatverandering te verbeteren.
Samen met partners uit de gebieden rondom de Noordzee wordt gewerkt aan innovatieve manieren om op een natuurlijke wijze in te spelen op klimaatverandering. Met speciale aandacht voor het creëren van betrokkenheid, door verschillende doelgroepen en experts te betrekken.

Toepassing

De gemeente Vlissingen past met de subsidie duurzame oplossingen toe in de openbare ruimten van Claverveld. Zoals het realiseren van karresporen en een speelbos. Dit soort zaken werken wij samen met omwonenden en nieuwe bewoners uit in een zogenaamd 'co-creatief traject'. De gemeente kan rekenen op een maximale bijdrage van € 562.459,-.