Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Claverveld

Claverveld
Claverveld

Tussen West-Souburg en Vrijburg start de gemeente Vlissingen met de nieuwbouwwijk 'Claverveld'. In totaal zullen er op termijn 150 woningen gebouwd worden.

Waar komt uw huis te staan?

Groen, rust en ruimte staan centraal in het plan. Echter staat nog niet alles vast en daarom wil de gemeente toekomstige bewoners en geïnteresseerden vragen om mee te denken. Bent u op zoek naar een rijtjeshuis, een twee-onder-één-kap of een vrije kavel? Wilt u naast het bos wonen, met uitzicht op de landerijen of aan het water? Welke uitstraling vindt u passend voor de woningen in Claverveld? Op deze vragen horen wij graag uw mening.
Op 1 en 3 november 2017 waren er bijeenkomsten over de ontwikkeling van Claverveld. Omwonenden werden op 1 november geïnformeerd over de voortgang. Op 3 november konden belangstellenden kennis nemen van de 1e ontwerpen van de woningen, de verkaveling en richtprijzen.

Update december 2017

Voorontwerp bestemmingsplan

Een belangrijke formele stap voor de ontwikkeling van de 1e fase van Claverveld. Op 30 november 2017 is het voorontwerp bestemmingsplan gepubliceerd. Dit ligt in de periode 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 ter inspraak in de hal van het stadhuis en kunt u ook inzien op de pagina bestemmingsplannen in procedure.
Het voorontwerp is de 1e stap om de ontwikkeling van fase 1 mogelijk te maken. Het gaat globaal gezien om het westelijke deel van de toekomstige woonwijk, gelegen tussen de Vrijburgstraat en West-Souburg. Het bestemmingsplan schrijft voor waar wegen, woningen en parken mogen komen en de regels die hier voor gelden. Voor de 2e fase van Claverveld stelt de gemeente op termijn een apart bestemmingsplan op.

Meedenkbijeenkomst 3 november 2017

Vele tientallen belangstellenden gingen op 3 november in gesprek met makelaars, ontwikkelaars, architecten en medewerkers van de gemeente over Claverveld. Zij inventariseerden de wensen die er bij belangstellenden zijn. AM Zeeland en Zeeland Wonen toonden de eerste uitwerkingen van de twee-onder-een kap, vier-onder-een kap en levensloopbestendige woningen. De gemeente Vlissingen presenteerde de verkavelingskaart voor de vrije kavels.

Inloopbijeenkomst 1 november 2017

Op deze inloopbijeenkomst voor omwonenden verstrekte de gemeente informatie over het bestemmingsplan, de diverse onderzoeken en voorziene verkeersmaatregelen. Omwonenden gingen in gesprek met medewerkers van de gemeente en hebben diverse aandachtspunten meegegeven.

Geselecteerde ontwikkelaars

In juni 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders AM Zeeland en Zeeland Wonen geselecteerd voor de projectmatige ontwikkeling van circa 55 woningen in de 1e fase van Claverveld. Beide Zeeuwse partijen zijn na een selectietraject geselecteerd. In samenwerking met de gemeente en via meedenkbijeenkomsten werken zij hun plannen verder uit.

Woonwensenonderzoek

Van juli tot begin september 2017 heeft de gemeente een online onderzoek gehouden voor belangstellenden over wonen in Claverveld. In totaal hebben 351 mensen de enquête geheel of gedeeltelijk ingevuld. Het onderzoek is een zogenaamde 'crowdsource', wat betekent dat de inbreng gebruikt wordt bij de verdere planontwikkeling.
De grootste reden om interesse te tonen in Claverveld, is dat men graag in een nieuwbouwwoning wil wonen. Ongeveer 1/3 derde van de belangstellenden woont al in de directe omgeving en willen daar ook graag blijven wonen. Dit geeft aan hoe geliefd de omgeving West-Souburg is. Van de belangstellenden geeft meer dan de helft aan, dat zij graag zouden verhuizen naar een grotere woning. Bij voorkeur met een ruime tuin. Ongeveer 1/4 van de groep belangstellenden geeft aan op zoek te zijn naar een woning met een compleet woonprogramma op de begane grond. Voor belangstellenden die een vrije kavel zoeken, is de vrijheid die zij dan hebben belangrijk.

Specifieke wensen

Veel belangstellenden hebben ook eigen specifieke wensen ingebracht. De verzamelde input wordt door de gemeente Vlissingen en de ontwikkelende partners, AM Zeeland en Zeeland Wonen, gebruikt bij de verdere planvorming.

Geïnteresseerden

Bent u nu al geïnteresseerd en wilt u dat al kenbaar maken? Via het interesseformulier kunt u ons laten weten dat u geïnteresseerd bent in een woning in de wijk Claverveld. Via deze weg kunnen wij u gericht op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rondom het project.

Claverveld in Beeld

Benieuwd hoe Claverveld eruit gaat zien? Neem dan eens een kijkje in het fotoalbum, dat regelmatig zal worden aangevuld met nieuwe foto's en impressies.

 

Downloads
TitelTypeDownload
Stand_van_zaken_juli 2017 Download
Terugkoppeling_meedenkbijeenkomsten_april 2017 Download
Informatie inloopbijeenkomst april 2017 Download
Claverveld,_informatie_bijeenkomsten_Fase I Download

 

Banner Claverveld