Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Boulevard en Nollebos

De enige zuidelijk gelegen boulevard van Nederland vindt u in Vlissingen. Een unieke 6 kilometer lange boulevard, met inwoners en toeristen op de vele terrassen en in de restaurants en hotels. De boulevard bestaat uit 4 delen: Boulevard Evertsen, Bankert, De Ruyter en de Groene Boulevard. Ze strekken zich uit vanaf het duingebied Westduin tot aan de binnenhavens en het NS-station Vlissingen. Aan het strand onderaan de boulevard liggen zonaanbidders en strandliefhebbers op de 1e rang. Hier glijden de enorme zeeschepen en loodsboten zo ongeveer langs het strandlaken! Vlissingen is zowel thuishaven als vertrekpunt; hier beginnen en eindigen grote reizen.
De boulevards zijn hét beeldmerk van Vlissingen. De weidsheid van de Westerschelde, het Badstrand met zijn ligging op het zuiden, de vele restaurants en de dynamiek van de scheepvaart maken de boulevards tot een uniek stukje Vlissingen en een toeristische trekpleister van (inter)nationaal formaat.

Boulevardvisie

De gemeente Vlissingen wil dat de boulevards aantrekkelijk zijn voor alle gebruikers én in alle jaargetijden. Hiertoe heeft zij in het najaar van 2013 de Boulevardvisie vastgesteld, met daarin de ambitie van de gemeente voor de boulevards en het aangrenzende gebied Spuikom.

Burgerschouw

Tijdens een burgerschouw bekijkt de gemeente samen met een groep inwoners de openbare ruimte in een bepaald gebied. In welke mate zijn zaken 'schoon, heel en veilig'. Ook in deze wijk wordt periodiek een burgerschouw gehouden.

BESTEMMINGSPLANNEN

Bestemmingsplannen
Boulevard Vlissingen