Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Meer over SARCC

NIEUWSUPDATE: Seminar SARCC 12 mei 2022 geannuleerd

Helaas hebben we moeten besluiten om het seminar van donderdag 12 mei in CineCity Vlissingen te annuleren. Er zijn te weinig aanmeldingen.
Het seminar ‘Natuurlijk! Ruimtelijke ontwikkeling aan onze Noordzeekust’ schuiven we door naar september 2022 of zal in een andere vorm plaatsvinden. Wij informeren u hier tijdig over.

Vlissingen en SARCC

De gemeente Vlissingen doet mee aan het Interreg partnerschap SARCC. Een verzameling van overheden, semi-overheden en kennisinstellingen met een ligging aan óf nauwe verbondenheid met de zee. Als onderdeel hiervan schenken we ook aandacht aan de uitdagingen voor kuststeden in de verre toekomst (het jaar 2100).
De partners zien uitdagingen op zich afkomen op het gebied van klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel. We spelen hierop in door te kijken naar onderwerpen als zeespiegelstijging en op de natuur gebaseerde duurzame oplossingen in stedelijke gebieden.

Visie Spuikom en SARCC

Het Interreg 2 Zeeën partnerschap SARCC betaalt mee om de Visie Spuikom op te stellen. Daarnaast wordt vanuit dit partnerschap meebetaald aan de herinrichting van de oprit van de Coosje Buskenstraat, de Boulevardvisie en een lange termijnverkenning voor de Vlissingse kust.

Over SARCC

Binnen het project Sustainable And Resilient Coastal Cities (SARCC) of duurzame en veerkrachtige kuststeden, staan natuurgerichte oplossingen centraal om de schade te voorkomen die wordt veroorzaakt door overstromingen aan de kust.
Stedelijke gebieden langs de kustlijn zijn bijzonder kwetsbaar. Tot op heden zetten beleidsplannen wereldwijd vooral in op de traditionele grijze infrastructuur en was er minder aandacht voor oplossingen gebaseerd op de natuur (Nature-Based Solutions). Zie voor meer informatie de website www.sarcc.eu.