Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Actueel

In april 2021 heeft de gemeenteraad de uitgangspunten vastgesteld voor de Visie Spuikom. In de maanden juni tot september is het op verschillende manieren mogelijk geweest om ideeën voor de Spuikom ‘te spuien’. Daarnaast heeft OKRA Landschapsarchitecten de opdracht gekregen om de rol van begeleidend landschap-sontwerper op zich te nemen.

Het proces om te komen tot een gebiedsvisie voor de Spuikom loopt en bestaat uit 5 fases:

  • Sturen (afgerond met raadsbesluit dd. 15 april 2021)
  • Verkennen (afgerond met collegebesluit 14 december 2021)
  • Uitwerken
  • Bespiegelen
  • Besluiten

Opgehaalde ideeën

In totaal zijn er rond de 110 ideeën van bewoners en betrokkenen opgehaald. Veel daarvan gaan over het ‘lager’ gelegen deel van de Spuikom tussen de watertoren en bioscoop CineCity. De top 3 meest genoemde onderwerpen zijn groen, sporten en spelen. Een vrijblijvende marktconsultatie gaf de kans aan marktpartijen om ideeën en beelden over de Spuikom te delen en de gemeente vrijblijvend informatie vanuit de markt mee te geven voor de Spuikom. 6 partijen hebben een breed pallet aan ideeën aangeleverd over het gebruik en de invulling. Zij zagen onder meer kansen voor woningen en (verblijfs)recreatie.

Verkenning Spuikom

Okra Landschapsarchitecten heeft een verkenning van de Spuikom en de omgeving gemaakt. Dit hebben zij samengebracht met de inbreng vanuit de bevolking en de marktpartijen. De bevindingen zijn gebundeld in het document ‘Afronding verkenning Visie Spuikom’, zie download onderaan deze pagina.

Visie Spuikom

Eind 2021 zijn we gestart met de uitwerking van de Visie Spuikom. Tijdens deze uitwerking kijken we waar er kansen zijn in de Spuikom. Hierbij nemen we de ideeën en wensen mee die eerder zijn ingebracht. De verwachting is dat we de eerste beelden van de Visie Spuikom in maart 2022 kunnen presenteren, waarna iedereen hierop kan reageren.

Downloads

Als u moeite heeft om één of meerdere bestanden in de bijgevoegde downloadtabel te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Afronding verkenning Visie Spuikom Download Lees voor