Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Nollebos/Westduingebied

Foto overzicht Nollebos

Gedurende het jaar 2019 werken wij graag samen met u aan een nieuwe visie voor het Nollebos/Westduingebied. De gemeente Vlissingen heeft landschapsarchitectenbureau Bosch Slabbers opdracht gegeven een integraal gedragen streefbeeld voor het Nollebos/Westduingebied op te stellen. Iedereen die mee wil doen, mag meedoen. Samen komen we tot een geslaagde toekomst voor het Nollebos/Westduingebied.

Aftrap in de Lasloods

Op 23 januari 2019 hebben we de 1e stap gezet in het proces om te komen tot een integrale visie voor het gebied Nollebos/Westduin. Tijdens deze 1e bijeenkomst hebben we de opdracht toegelicht en de wijze waarop we samen met iedereen die mee wil doen de visie voor het Nollebos/Westduingebied willen maken. In de opdracht staat dat de visie de volgende bouwstenen moet bevatten:

  • Landschappelijke aspecten;
  • Cultuurhistorische aspecten;
  • Verbindingsroutes in het Nollebos;
  • Gebruiksmogelijkheden, waaronder sport­ en spel;
  • Natuurwaarden;
  • De mogelijkheden om de bestaande 2 bedrijven toekomstbestendig te maken.

De presentatie van 23 januari 2019 is als download aan deze pagina toegevoegd. De toelichting op de bestuurlijke besluitvorming over het Nollebos/Westduingebied door de jaren heen is verzameld in een overzicht.

Werksessies

Landschapsarchitectenbureau Bosch Slabbers heeft van de gemeente opdracht gekregen een integraal gedragen streefbeeld voor het Nollebos/Westduingebied op te stellen. Bosch Slabbers organiseert samen met de gemeente werksessies om stap voor stap te werken aan een nieuwe visie voor het Nollebos/Westduingebied. Een groep van 70 mensen neemt deel aan de werksessies.

Werksessie 1

Woensdag 20 februari 2019 zijn we samen aan de slag gegaan in de 1e werksessie. De sessie begon met het bekijken van de opdracht die de gemeenteraad heeft gegeven. Daarna zijn er veel vragen gesteld en beantwoord. De meningen en ideeën die verzameld zijn via de website, e-mail en ideeënbus kwamen op tafel, samen met een grote kaart. In 3 groepen hebben we gebiedskennis met elkaar gedeeld. De samenvatting van werksessie 1 vindt u als download bijgevoegd aan deze pagina.
Tijdens de werksessie werd de suggestie gedaan om samen een wandeling te maken door het Nollebos/Westduingebied. Om kennis op te doen en te delen. Dit hebben we op woensdag 13 maart 2019 gedaan. Op zaterdag 6 april 2019 wandelen we nog een keer door het Nollebos. Aanmelden voor deze wandeling kan door een e-mail te sturen naar nollebos@vlissingen.nl.

Werksessie 2

De 2e werksessie vond plaats om maandag 15 april 2019. In deze sessie gingen de deelnemers met elkaar in gesprek op basis van verbeeldingen van de kennis en ambities die zijn opgehaald in werksessie 1 en tijdens de wandelingen. In de 1e werksessie werd door meerdere deelnemers gevraagd wat de ambities zijn van de 2 zittende ondernemers in het Nollebos. Wij hebben hen daarom gevraagd of zij tijdens de 2e sessie daarover wat meer duidelijkheid kunnen geven.
De 3e werksessie vindt half september 2019 plaats.  

Inspiratie gezocht

Voor de werksessies blijven we op zoek naar uw ideeën! Wat wilt u (terug)zien in het Nollebos/Westduingebied? Wat verdient de aandacht? Heeft u goede voorbeelden? Heeft u specifieke gebiedskennis? Waar moeten we bij het opstellen van het integraal streefbeeld op letten? We horen het graag!
Misschien heeft u op vakantie iets leuks gezien of heeft u voorkeur voor bepaalde beplantingen. Ziet u graag vogels, vlinders, bloemen of kruiden? Of gaat u meer voor sfeerbeelden? Als u een kaart nodig heeft van het gebied, vindt u die in de bijgevoegde downloadtabel.

Hoe kan ik mijn ideeën doorgeven?

U kunt uw inspiratie uploaden, via e-mail sturen naar nollebos@vlissingen.nl of het in de ideeënbus in de centrale hal van het stadhuis stoppen. Brieven, foto’s, verlanglijstjes, moodboards, het maakt niet uit. Alle input is welkom.
Alleen samen komen we tot een geslaagde toekomst voor het Nollebos-Westduingebied!

Nieuwsbrief

Wilt u regelmatig worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Documenten werksessies

Downloads
TitelTypeDownload
Werksessie_2_12-04-2019,_presentatie_B&S Download
Werksessie_2_12-04-2019,_presentatie_concept_vliedberg Download
Werksessie_2_12-04-2019,_input_deelnemers Download
Werksessie_2_12-04-2019,_model_1 Download
Werksessie_2_12-04-2019,_model_2 Download
Werksessie_2_12-04-2019,_model_3 Download
Overzicht_ingevulde_enquêtes_20-02-2019 Download
Werksessie_1_20-02-2019,_samenvatting Download
Werksessie_1_20-02-2019,_presentatie Download

Algemene documenten

Downloads
TitelTypeDownload
Nieuwsbrief 2,_juni_2019 Download
Nieuwsbrief 1,_maart_2019 Download
Informatiebijeenkomst_23-01-2019,_presentatie Download
Informatiebijeenkomst_23-01-2019,_uitnodiging Download
Kaart_Nollebos_Westduin,_A3_formaat Download
Flyer_Samen_werken_we_aan_het_Nollebos Download