Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

SARCC partnerschap

Interreg 2 Zeeën subsidie

Interreg 2 Zeeën 2014-2020 is een Europees structuurfonds voor Engeland, Frankrijk, Nederland en België (Vlaanderen). Het fonds is gericht op het gebied rondom de zuidelijke Noordzee en de omgeving van het Kanaal.
Een van de belangrijkste doelstellingen van het Interreg 2 Zeeën programma is het inspelen op klimaatverandering. En meer specifiek de gevolgen door heftigere neerslag, langere periodes van droogte en langere periodes van neerslag.

SARCC partnerschap

Het SARCC partnerschap ('Sustainable and Resilient Coastal Cities') is een verzameling van overheden, semi-overheden en kennisinstellingen met een ligging aan óf nauwe verbondenheid met de zee. De partners zien uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel. In het bijzonder kijken zij naar de uitdagingen en duurzame oplossingen in stedelijke gebieden.

Toepassing in Vlissingen

Gemeente Vlissingen zal in het kader van het project enkele onderzoeken en toekomstverkenningen uitvoeren in samenwerking met de HZ University of Applied Sciences en de TU Delft. Ook wordt met de andere kuststeden samengewerkt om natuurlijke en klimaatadaptieve maatregelen te testen en verkennen.
De subsidietoekenning aan de gemeente is gericht op de co-financiering van de aanpak van de openbare ruimte van de Coosje Buskenstraat en omgeving. Daarnaast is er financiering voor het herijken van de Boulevardvisie en de Visie voor de Spuikom. De gemeente kan aanspraak maken op maximaal € 475.493,- co-financiering.