Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Binnenstad

De Vlissingse binnenstad is kort en bondig te omschrijven als 'levendig wonen in het hart van de stad'. In de binnenstad gebeurt het: wonen, werken, winkelen en wandelen langs het water. Een plek met veel historie, waar de maritieme invloeden op Vlissingen het best te ervaren zijn. Een groot deel van de evenementen in Vlissingen vindt hier plaats. De wijk Binnenstad bestaat uit de buurten 'Oude Binnenstad' en 'Scheldebuurt en omgeving'. De Oude Binnenstad is het oudste gedeelte van de stad en omvat het kernwinkelgebied en het uitgaansgebied Bellamypark. Woningen, winkels, bedrijven en horeca wisselen elkaar af. De Scheldebuurt is vooral een woonbuurt met vooroorlogse arbeiderswoningen.
De wijkcoördinator is mevrouw M. Vos, bereikbaar via e-mail wijkcoordinator@vlissingen.nl.

Boulevard

De enige zuidelijk gelegen boulevard van Nederland vindt u in Vlissingen. Een unieke 6 kilometer lange boulevard, met inwoners en toeristen op de vele terrassen en in de restaurants en hotels. Aantrekkelijk voor alle gebruikers én in alle jaargetijden. De boulevards zijn hét beeldmerk van Vlissingen. Een uniek stukje Vlissingen en een toeristische trekpleister van (inter)nationaal formaat.
De boulevard bestaat uit 4 delen: Boulevard Evertsen, Bankert, De Ruyter en de 'Groene Boulevard'. Ze strekken zich uit vanaf het duingebied Westduin tot aan de binnenhavens en het NS-station Vlissingen. Aan het strand onderaan de boulevard liggen zonaanbidders en strandliefhebbers op de 1e rang. Hier glijden de enorme zeeschepen en loodsboten zo ongeveer langs het strandlaken!

Boulevardsvisie

In het najaar van 2013 heeft de gemeente een Boulevardsvisie vastgesteld, die in 2021 wordt herzien. We willen met behoud van de bestaande thema’s, nieuwe initiatieven en ideeën een plek geven in een hernieuwde visie.
De Boulevardsvisie beschrijft de ambities voor de Nolledijk, de boulevards Evertsen, Bankert en De Ruyter, de omgeving rondom de Koopmanshaven en de Groene Boulevard. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de Boulevardsvisie in de inspraak te brengen. 
Lees meer.

Sluitingsregime 2022

Het college van burgemeester en wethouders heeft het sluitingsregime voor de boulevards in 2022 vastgesteld. Dit is een uitwerking van de notitie ‘Verkeersregime Boulevards en de Boulevardsvisie’.
Lees meer.