Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Werkzaamheden

Werkzaamheden leveren soms ongemakken op. De gemeente probeert u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van waar mogelijk overlast te verwachten is. Hieronder vindt u een overzicht van werkzaamheden aan straten, fietspaden en openbaar groen in de gemeente Vlissingen.


Werkzaamheden bedrijventerrein Souburg / entree

Activiteit van 11 februari 2019 t/m 1 januari 2020 Locatie: Vlissingen

De graafwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe entree van Vlissingen zijn op 11 februari 2019 begonnen. Dit maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling, namelijk van de Buitenhaven. De andere onderdelen van het project Buitenhaven zijn Buitenhaven-West (nat bedrijventerrein) en de Marinekazerne.

Afsluiting Poortersweg 2-9 oktober 2019

  • Op woensdagavond 2 oktober is de Poortersweg onder het viaduct vanaf 20.00 uur afgesloten. De asfaltdeklaag wordt die avond en nacht weggefreest. Het verkeer leiden we om via borden en verkeerregelaars. Donderdagmorgen 3 oktober is de rijbaan weer open voor het verkeer;
  • Donderdagavond 3 oktober vanaf 20.00 uur sluiten we de rijbaan weer af wegens het aanbrengen van de nieuwe asfaltdeklaag. Het verkeer leiden we om. Vrijdag 4 oktober rond 6.00 uur is de rijbaan weer open voor het verkeer;
  • Op maandag 7 oktober brengen we de markeringen op het nieuwe asfalt aan;
  • Op dinsdag 8 oktober brengen we de putafdekkingen aan in het nieuwe asfalt.

Afsluiting Veerhavenweg 9-19 oktober 2019

Vanaf woensdagavond 9 oktober 20.00 uur tot zaterdagavond 19 oktober 22.00 uur is de Veerhavenweg afgesloten voor het verkeer. De aannemer realiseert dan de aansluiting op de rijksweg A58 en op de spoorwegovergang. Deze werkzaamheden worden zowel binnen als ook buiten de gebruikelijke werktijden uitgevoerd, indien nodig mag dit 24 uur per dag.
Zie voor meer informatie en de omleidingsroutes de projectpagina.

Adres locatie:
Entree Vlissingen
Organisator:
Gemeente Vlissingen
Contact:
Gemeente Vlissingen via telefoonnummer 14 0118

Werkzaamheden bedrijventerrein Souburg

Activiteit van 5 september 2016 t/m 1 januari 2020 Locatie: Oost-Souburg

In verband met de komst van de Marinierskazerne worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de infrastructuur ten behoeve van de ontsluiting van de nieuwe kazerne. In september 2016 zijn de werkzaamheden begonnen. De nieuwe ontsluitingsweg sluit aan op de nog aan te leggen rotonde, die de verbinding vormt tussen de nieuwe Veerhavenweg en de Poortersweg. De aanleg van deze wegen maakt deel uit van de ontwikkeling van Bedrijventerrein Souburg.

Werkzaamheden in fases

Op 4 februari 2019 is BAM Infra begonnen met de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Souburg II. Als alles gaat zoals gepland is de prachtige, nieuwe entree van de gemeente Vlissingen eind 2019 klaar.
Het werk is verdeeld in 4 fases. Tijdens een informatiebijeenkomsten op 29 januari 2019 zijn alle fases en de omleidingsroutes toegelicht.

  • Na het inrichten van het bouwterrein begint de aannemer als eerste met het doortrekken van de Marie Curieweg. Er komt een tijdelijke doorsteek richting de Poortersweg. Over deze wegen loopt in fase 2 de omleidingsroute;
  • Ook begint de aannemer met de aanleg van de fietstunnel. In fase 1 kan het verkeer nog gewoon gebruik maken van de bestaande wegen.

Bouwverkeer

In de directe omgeving zal er tijdens de werkzaamheden meer bouwverkeer rijden. Let daarom goed op als u door het gebied rijdt of wandelt en volg de aanwijzingen van verkeersregelaars op.

Adres locatie:
Bedrijventerrein Souburg
Organisator:
Gemeente Vlissingen
Contact:
Gemeente Vlissingen via 14 0118.