Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Duurzaamheid en energiebesparing

Duurzaam bouwen

Het Duurzaam Bouwloket is hét loket met alle informatie over duurzaam bouwen. Bij het loket kunt u ook terecht voor alle vragen die u heeft over duurzaam bouwen. Het loket is samen met de Zeeuwse gemeenten opgericht om inwoners van onafhankelijke informatie te voorzien.      

Nul op de meter

Wilt u het echt grondig aanpakken, dan kunt u samen woningen naar Nul op de Meter brengen. Samenwerken met uw buren of uw woningcorporatie levert u daarbij voordeel op. U gebruikt uw huidige energierekening als dekking voor de kosten. Uw energienota wordt NUL, uw wooncomfort neemt toe en uw woning wordt meer waard.   

Subsidies

Bent u bezig met het verduurzamen van uw woning en gaat u energiebesparende maatregelen toepassen? Doe de subsidie check via het gemeentelijke Duurzaam Bouwloket Vlissingen. Geef aan welke maatregelen u wilt gaan toepassen en ontdek of er landelijke / regionale / lokale subsidieregelingen aanwezig zijn. De adviseurs zoeken het voor u uit!
Heeft uw vragen over de subsidie of wilt u meer informatie en advies over een maatregel? Laat u gratis en onafhankelijk adviseren. Dit kan via een e-mail of telefonisch (
072) 743 39 56. Is er geen subsidie beschikbaar voor uw maatregel? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voordelig lenen

U kunt aantrekkelijk lenen met Duurzame Particuliere Woningverbetering (DPW) regeling om het water- en energieverbruik van de woning terug te brengen. De voorwaarden en verdere informatie vind u op de productpagina
Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan is de Energiebesparingsregeling misschien wat voor u. Zie voor meer informatie de website www.ikinvesteerslim.      

Zeeuwse initiatieven en ondersteuning

Er zijn veel initiatieven om met energiebesparing en duurzaamheid aan de slag te gaan. Wedstrijden, gereedschapskisten, apps, noem maar op. Een overzicht van deze initiatieven vindt u op de pagina Zeeuwse initiatieven en ondersteuning.

Bedrijven

De gemeente Vlissingen stimuleert ook bedrijven om hun milieubelasting terug te dringen. De Milieubarometer is hierbij een handig hulpmiddel.

|