Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Duurzaamheid en energiebesparing

Duurzaam bouwen

Het Duurzaam Bouwloket is hét loket met alle informatie over duurzaam bouwen. Bij het loket kunt u ook terecht voor alle vragen die u heeft over duurzaam bouwen. Het loket is samen met de Zeeuwse gemeenten opgericht om inwoners van onafhankelijke informatie te voorzien.      

Nul op de meter

Wilt u het echt grondig aanpakken, dan kunt u samen woningen naar Nul op de Meter brengen. Samenwerken met uw buren of uw woningcorporatie levert u daarbij voordeel op. U gebruikt uw huidige energierekening als dekking voor de kosten. Uw energienota wordt NUL, uw wooncomfort neemt toe en uw woning wordt meer waard.   

Subsidies

Bent u bezig met het verduurzamen van uw woning en gaat u energiebesparende maatregelen toepassen? Doe de subsidie check via het gemeentelijke Duurzaam Bouwloket Vlissingen. Geef aan welke maatregelen u wilt gaan toepassen en ontdek of er landelijke / regionale / lokale subsidieregelingen aanwezig zijn. De adviseurs zoeken het voor u uit!
Heeft uw vragen over de subsidie of wilt u meer informatie en advies over een maatregel? Laat u gratis en onafhankelijk adviseren. Dit kan via een e-mail of telefonisch (072) 743 39 56. Is er geen subsidie beschikbaar voor uw maatregel? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voordelig lenen

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen bij uw eigen huis of via de VvE te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Investeer slim! 

Zeeuwse initiatieven en ondersteuning

Er zijn veel initiatieven om met energiebesparing en duurzaamheid aan de slag te gaan. Wedstrijden, gereedschapskisten, apps, noem maar op. Een overzicht van deze initiatieven vindt u op de pagina Zeeuwse initiatieven en ondersteuning.

Bedrijven

De gemeente Vlissingen stimuleert ook bedrijven om hun milieubelasting terug te dringen. De Milieubarometer is hierbij een handig hulpmiddel.
Naast de Milieubarometer kunt u gebruikmaken van de milieuwijzer Kansen bij Verkassen. Een milieuwijzer voor bedrijven bij nieuwbouwen, verbouwen, renoveren en verhuizen. Deze online wegwijzer geeft u snel inzicht in uw kansen voor duurzaamheid en kostenbesparing.
Daarnaast zijn er verschillende subsidies voor innovatieadvies, haalbaarheidsonderzoeken en innovatie projecten binnen uw bedrijf. De flyer 'Subsidiekansen MKB Zeeland' is als download op deze pagina bijgevoegd. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Impuls Zeeland.

Downloads
TitelTypeDownload
Subsidiekansen MKB Zeeland Download