Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Uw tuin duurzaam en groen

Een groene duurzame tuin barst van de variatie!

Er valt zoveel te beleven en te zien in een groene duurzame tuin. Door het op die manier in te richten helpt u bovendien de natuur en het milieu. Wilt u dit graag maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? In het tuininspiratieboek ‘Iedereen heeft groene vingers’ van de gemeente Vlissingen staat hoe u slim ontwerpt, insecten en dieren verwelkomt en u (nog) beter bent voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Het tuininspiratieboek neemt u stap voor stap mee naar een tuinontwerp dat bij u en uw woning past. Voor wie graag een groene tuin heeft maar niet is geboren met hele groene vingers: ook onderhoudsvriendelijke tuinen passen in een goed ontwerp.

Inspiratie en advies

Een groene tuin begint met het in kaart brengen van uw tuin: waar komt de zon op of gaat hij onder? Waar is de grond vochtig of juist droog? Op basis van de antwoorden op deze vragen kunt u planten, struiken en bomen uitkiezen en de plek van het terras. Het tuininspiratieboek adviseert u hierbij. Het vele groen krijgt volop de ruimte en minder tegels zorgen ervoor dat het regenwater goed kan weglopen. Heeft u zelfs plaats voor een vijver? Dat is mooi. Het zorgt voor nog meer natuur en vangt regenwater op.

Een goede voorbereiding met het tuininspiratieboek is het halve werk. Aanleggen is de volgende stap. De natuur doet de rest.

Het tuininspiratieboek ontvangen?

Wilt u graag het tuininspiratieboek ontvangen, stuur dan een mail naar milieubeleid@vlissingen.nl met uw adresgegevens. We hebben slechts een beperkte oplage van het tuininspiratieboek in huis: doorgeven van het tuininspiratieboek aan de buren wanneer u genoeg inspiratie heeft, wordt daarom warm aanbevolen. Op dit moment is de bemensing op kantoor minimaal in verband met de coronamaatregelen. Fysieke verzending kan daarom wat langer duren. Digitale verzending is sneller. Geeft u in uw e-mail aan waar uw voorkeur naar uitgaat? Dan sturen wij u het (e)boek aansluitend toe.

Veel plezier ermee!