Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Vlissingen maritiem

Jachthaven Vlissingen
Jachthaven Vlissingen

Vlissingen is een maritieme stad in hart en nieren. Zo behoort Vlissingen tot het 3e havengebied van Nederland en tot de 2e loodsenregio. Ook zijn in de gemeente de 3e vismijn van Nederland en befaamde scheepsbouwers als Amels en Damen Schelde Naval Shipbuilding gevestigd.

Maritiem beleid

De gemeente heeft haar maritieme beleid neergelegd in de nota 'Vlissingen, dé maritieme stad' (PDF, 2.554 KB) . Naast het onderstrepen van het maritieme karakter staat in de nota een aantal te bereiken doelen in de periode 2014-2016. Zo wil Vlissingen haar maritieme identiteit verder promoten en zet ze in op een toename van het aantal maritieme bedrijven en passagiers via het water.

Maritieme evenementen

Als stad aan zee kent Vlissingen diverse maritieme evenementen, waarvan een groot deel jaarlijks of om het jaar terugkeert. Zoals Sail Vlissingen, Open Havendag, Rescue Vlissingen en de sloeproeiwedstrijd De Gevangentorenrace. Ook wordt aandacht besteed aan de World Maritime Day.

Maritiem onderwijs

HZ University of Applied Sciences, Scalda en de gemeente Vlissingen hechten grote waarde aan het maritieme onderwijs in Vlissingen. Om in te spelen op nieuwe onderwijsbehoeften, renoveert Scalda het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (Boulevard Bankert 130) in het najaar van 2015. De Zeevaartschool (Boulevard Bankert 154) wordt door HZ in 2015 en 2016 verbouwd en kan naar verwachting half 2017 weer in gebruik worden genomen.

Maritieme organisaties

In de online adressengids vindt u een actueel overzicht van maritieme organisaties in en rondom Vlissingen.

Maritieme publicaties


Fotoalbum

|