Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan en een beheersverordening geven aan waar mag worden gebouwd, maar ook hoe grond en gebouwen mogen worden gebruikt. Het zijn juridische documenten, die voor iedereen bindend zijn. In een bestemmingsplan ziet u waar onder meer woningen, winkels, bedrijven, wegen en recreatiegebieden zijn toegestaan. De gemeente maakt onderscheid in 'geldende plannen' en 'plannen in procedure'.

Onderdelen

Een bestemmingsplan of beheersverordening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Verbeelding: een plattegrond waarin met vlakken en aanduidingen wordt aangegeven wat de bestemming is van gronden en gebouwen;
  • Regels: daarin is te lezen wat er binnen een bepaalde bestemming of aanduiding wel en niet mag;
  • Toelichting: daarin wordt beschreven hoe het plan tot stand is gekomen en welke ontwikkelingen te verwachten zijn.

Procedure

Hoe komt een bestemmingsplan tot stand? Lees meer op de pagina Procedure.

Bestemmingsplan of beheersverordening inzien

U wilt een bestemmingsplan of beheersverordening inzien? Dat kan! De bestemmingsplannen en beheersverordeningen van de gemeente Vlissingen zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Geldende plannen en plannen in procedure

Op de pagina 'Geldende plannen' zijn de geldende bestemmingsplannen, beheersverordeningen en voorbereidingsbesluiten weergegeven. Op de pagina 'Plannen in procedure' zijn de bestemmingsplannen en beheersverordeningen weergegeven die in procedure zijn.