Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Gezin en opvoeding

Voor vragen op het terrein van opvoeden en opgroeien kunt u terecht bij de gemeente Vlissingen.
Voor de jongste kinderen (tot 4 jaar) kunt u zich ook richten tot een consultatiebureau (0-4 jaar) en voor oudere kinderen tot de GGD Zeeland of Maatschappelijk Werk Walcheren.

Splinter 

Splinter is het Zeeuws platform voor armoedebestrijding en komt op voor én behartigt de belangen van mensen met een minimuminkomen in de provincie Zeeland. Splinter ziet armoede en sociale uitsluiting als een maatschappelijk probleem en pleit voor een Zeeuws brede aanpak en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Splinter stimuleert en ondersteunt gemeenten en organisaties om actief beleid te voeren en samen maatregelen, producten en/of diensten te ontwikkelen. Daarnaast werkt Splinter ook samen met landelijke organisaties zoals het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en Stichting Leergeld.
Eind 2015 sloten alle 13 Zeeuwse gemeenten en diverse organisaties/instellingen een Zeeuws Pact, waarmee zij de samenwerking verder vorm geven.

Uitgangspunten

De hulp is gericht op het versterken van de zelfredzaamheid, waarbij gezinnen zelf de regie houden. Kinderen, jongeren en/of hun ouders worden gevraagd om ervaringen te delen en mee te denken over oplossingen. Hoe ervaren kinderen en jongeren zelf hun situatie, waar lopen ze tegenaan en waar hebben ze behoefte aan?