Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wat kan de gemeente Vlissingen voor mij doen?

Heeft uw kind ondersteuning nodig vanuit de Jeugdwet? Of wilt u een aanvraag doen voor een Wmo-voorziening? Uw aanvraag doet u bij de gemeente Vlissingen.

Valt uw hulpvraag onder de Jeugdwet of de Wmo?

Bent u bij ons aan het goede adres? Dat is de 1e vraag die we proberen te beantwoorden, wanneer u contact met ons opneemt. Het kan ook zijn dat wij u doorverwijzen naar een organisatie op Walcheren. Zoals bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk Walcheren, Stichting Manteling, Humanitas Zeeland of de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze hulpverlening is gratis en voor iedereen toegankelijk. U heeft hiervoor geen verwijzing van de gemeente nodig.
De 2e vraag die we proberen te beantwoorden is: past uw hulpvraag binnen de mogelijkheden van de Jeugdwet en de Wmo? Misschien wordt uw vraag vergoed door de zorgverzekering of een andere wet.
Lees meer over:

Wat doet de gemeente met uw hulpvraag?

Wij gaan met u in gesprek over uw hulpvraag. Wij denken met u mee over wat voor u de beste oplossing is. Soms doen we aanvullend onderzoek.
Als u ondersteuning via de Jeugdwet of de Wmo krijgt, dan ontvangt u een beschikking. In deze beschikking staat welke hulp en/of hulpmiddel u ontvangt via een zorgaanbieder. De zorgaanbieder moet een contract hebben met de gemeente. De hulpvraag wordt vergoed via de gemeente, soms moet u een eigen bijdrage betalen.
Lees meer over:

Hoe regelt u ondersteuning?

Ondersteuning via de gemeente is aanvullend op uw eigen oplossingen. We onderzoeken wat u zelf heeft gedaan om uw hulpvraag op te lossen.
Bekijk onderstaande vragen voor inspiratie en achtergrondinformatie. Het is belangrijk dat u kunt aantonen dat u geen andere oplossing heeft dan ondersteuning via de Jeugdwet of de Wmo.