Wat kan de gemeente Vlissingen voor mij doen?
Heeft uw kind ondersteuning nodig vanuit de Jeugdwet? Of wilt u een aanvraag doen voor een Wmo-voorziening? Uw aanvraag doet u bij de gemeente Vlissingen.
Valt uw hulpvraag onder de Jeugdwet of de Wmo?
Bent u bij ons aan het goede adres? Dat is de 1e vraag die we proberen te beantwoorden, wanneer u contact met ons opneemt. Het kan ook zijn dat wij u doorverwijzen naar een organisatie op Walcheren. Zoals bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk Walcheren, Stichting Manteling, Humanitas Zeeland of de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze hulpverlening is gratis en voor iedereen toegankelijk. U heeft hiervoor geen verwijzing van de gemeente nodig.
De 2e vraag die we proberen te beantwoorden is: past uw hulpvraag binnen de mogelijkheden van de Jeugdwet en de Wmo? Misschien wordt uw vraag vergoed door de zorgverzekering of een andere wet.
Lees meer over:
Wat doet de gemeente met uw hulpvraag?
Wij gaan met u in gesprek over uw hulpvraag. Wij denken met u mee over wat voor u de beste oplossing is. Soms doen we aanvullend onderzoek.
Als u ondersteuning via de Jeugdwet of de Wmo krijgt, dan ontvangt u een beschikking. In deze beschikking staat welke hulp en/of hulpmiddel u ontvangt via een zorgaanbieder. De zorgaanbieder moet een contract hebben met de gemeente. De hulpvraag wordt vergoed via de gemeente, soms moet u een eigen bijdrage betalen.
Lees meer over:
Hoe regelt u ondersteuning?
Ondersteuning via de gemeente is aanvullend op uw eigen oplossingen. We onderzoeken wat u zelf heeft gedaan om uw hulpvraag op te lossen.
Bekijk onderstaande vragen voor inspiratie en achtergrondinformatie. Het is belangrijk dat u kunt aantonen dat u geen andere oplossing heeft dan ondersteuning via de Jeugdwet of de Wmo.
- Wat kunt u zelf doen om uw hulpvraag op te lossen?
- Heeft u hulp gevraagd via uw familie of sociale netwerk?
- Welke organisaties op Walcheren bieden hulp (zonder gemeentelijke beschikking)? Heeft u aan hen hulp gevraagd?