Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vrijwilligerspunt Vlissingen

'Meer over ons'

Bij Vrijwilligerspunt Vlissingen werken experts in vrijwilligerswerk. Wij zijn spin in het web, adviseur en uitzendbureau in één. Wij beantwoorden uw vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk en denken graag met u mee over verschillende thema's binnen ons vakgebied.  

Bemiddeling

Uitgangspunt voor Vrijwilligerspunt Vlissingen is: de juiste vrijwilliger op de juiste plek! Wij stimuleren dit op 2 manieren: via een persoonlijk gesprek op afspraak of u kunt zelf op zoek naar vrijwilligerswerk via de online vacaturebank.
Het is mogelijk op basis van een specifieke vraag op zoek te gaan naar het meest geschikte 'werk'. Het Vrijwilligerspunt zet hiervoor een aantal sociaal makelaars in, die het werkveld goed kennen en hun netwerk kunnen benutten om snel een match te maken tussen vraag en aanbod. Als vrijwilligers hun plek hebben gevonden, houden wij contact om te kijken hoe de samenwerking loopt. En wie klaar is voor een nieuwe uitdaging, helpen we graag verder.

Advies

Vrijwilligerspunt Vlissingen is ook een kenniscentrum. Wij verzamelen en delen kennis over werken als vrijwilliger en werken met vrijwilligers. Wij geven advies en organiseren bijeenkomsten. Bijvoorbeeld over begeleiding, contracten, subsidies, besturen en financiën. Wij helpen organisaties met het maken van een goede vacaturetekst of het afbakenen van taken.

Promotie

Het is belangrijk iedereen de waarde van vrijwilligerswerk te laten zien. Zo maken wij steeds meer mensen enthousiast voor vrijwilligerswerk. Wij willen waardering uiten voor het vele werk dat vrijwillig verricht wordt. Want iedere vrijwilliger levert een waardevolle bijdrage!
Daar mag best wat tegenover staan. Daarom organiseren we activiteiten om die waardering over het voetlicht te brengen. Zoals de tweejaarlijkse Frans Naereboutprijs. Ook dragen wij bij aan evenementen als NLdoet. Hier verbinden mensen zich met elkaar en komen vraag en aanbod samen.

Vragen of ideeën?

Heeft u als vrijwilliger of organisaties wensen of ideeën? Wat gaat er goed en wat kan beter. Hoe kunnen het vrijwilligerswerk en het Vrijwilligerspunt zich verder ontwikkelen? Wie daarover ideeën heeft, nodigen wij uit die aan ons door te geven via de e-mail of kijk eens bij de veelgestelde vragen op deze website.