Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wat doet de Vrijwillig Burgeradviseur?

Voor vragen op het gebied van zorg en welzijn krijgen mensen vaak hulp en ondersteuning binnen de eigen familie of vriendenkring. Maar soms ontbreekt een eigen netwerk. In dat geval kan de hulpvrager een Vrijwillig Burgeradviseur inschakelen. Een keukentafelgesprek voeren met een klantondersteuner is toch veel fijner om samen te doen, dan alleen.

Rol Vrijwillig Burgeradviseur

De Vrijwillig Burgeradviseur helpt niet alleen op weg met vragen over zorg en welzijn. Ook met vragen over inkomen, wonen, recht, vervoer of participatie kunt u bij een Vrijwillig Burgeradviseur terecht.
Het op de hoogte zijn van de plaatselijke en regionale mogelijkheden voor ondersteuning, advies en informatievoorziening hoort dan ook bij de rol van een Vrijwillig Burgeradviseur.

Hoe gaat een Vrijwillig Burgeradviseur te werk?

Een Vrijwillig Burgeradviseur maakt een afspraak met u, om de vraag in kaart te brengen en u op weg te helpen. Hiervoor gaat de adviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest een Vrijwillig Burgeradviseur voor informeren, verwijzen of adviseren.

Vlissingse Burgeradviseurs

In Vlissingen is een aantal Burgeradviseurs actief. U kunt vrijblijvend contact met ze opnemen.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Folder_Vrijwillige_Burgeradviseurs Download Lees voor