Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Uitreiking Frans Naereboutprijs uitgesteld tot na zomervakantie

Gepubliceerd op 10 maart 2021
Logo Frans Naereboutprijs

De uitreiking van de Frans Naereboutprijs was oorspronkelijk gepland op 11 december 2020. Het college van B&W heeft in 2020 al besloten de uitreiking uit te stellen tot het voorjaar van 2021. 
Helaas maken de coronamaatregelen het op dit moment nog steeds niet mogelijk om de prijs op feestelijke wijze uit te reiken.
Het college van B&W heeft daarom besloten de uitreiking uit te stellen tot na de zomervakantie. De gemeente hoopt dat er dan meer mogelijkheden zijn om de winnaars in het zonnetje zetten. Wie de winnaars zijn, blijft tot die tijd geheim!

Frans Naereboutprijs

Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen om de 2 jaar een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje. Deze zijn of waren op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief binnen de Vlissingse samenleving.

Visser, loods en mensenredder

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, verwierf in de 18e eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. 
De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.