Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Burenhulp Groot-Lammerenburg zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op 8 maart 2021
Logo Vrijwilligerspunt

Betrokken buurten zijn buurten waar minder eenzaamheid is. Om de onderlinge betrokkenheid in de Vlissingse wijk Groot-Lammerenburg te verhogen, lanceert Stichting ROAT ‘Burenhulp Groot-Lammerenburg’!

Burenhulp

'Burenhulp' betekent een bewoner uit de wijk helpen met praktische klussen in huis of tuin, de hond uitlaten of boodschappen doen. Maar Burenhulp gaat vérder! Want is een wijkgenoot eenmaal over de vloer geweest om een schilderijtje op te hangen, dan hebben de vragende en helpende wijkgenoot direct een prettig contact gemaakt. Op straat zullen ze elkaar groeten en het is makkelijker om nóg eens om hulp te vragen.
Het geruststellende gevoel dat er hulp is als je dat nodig hebt, is soms al genoeg. Buurten worden nu eenmaal leuker en socialer als buren elkaar ontmoeten!

Wat doet Burenhulp Groot-Lammerenburg

Kleine klusjes in huis of tuin, hond uitlaten, boodschappen doen, vervoer naar ziekenhuis of huisarts, iemand bellen, vriendschappelijk huisbezoek, wandelen (met rolstoel). Hulpvragen die niet in deze lijst staan kunnen altijd worden voorgelegd aan de heer D. (Daniel) Zelić, opbouwwerker Groot-Lammerenburg. Als het mogelijk is, kunnen we een wijkbewoner inzetten.
Burenhulp is gratis. Voor vervoer rekenen we € 0,25 per kilometer en ook materiaalkosten betaalt de hulpvrager zelf.

Gezocht: Burenhulpcoördinator

Stichting ROAT en Vrijwilligerspunt Vlissingen zoeken naar een Burenhulpcoördinator voor gemiddeld 1 uur per week. De Burenhulpcoördinator koppelt wijkbewoners met een hulpvraag aan wijkbewoners die iets voor een ander willen doen.
Dit doet u uiteraard niet alleen. Samen met de Burenhulpcoördinatoren van andere wijken volgt u een eenmalige cursus, zodat u alle kennis in huis heeft om uw taken uit te kunnen voeren.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden als vrijwilliger neemt u contact op met Stichting ROAT.